Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 10. máj 2024Meniny má Viktória
< sekcia Kultúra

Legendárny zvukár Al Schmitt má už svoju hviezdičku na Chodníku slávy

Al Schmitt má svoju hviezdu na Chodníku slávy 13 augusta 2015. Foto: TASR/AP Photo

Schmitt, ktorý napriek pokročilému veku pracuje v súčasnosti sťaby aranžér v slávnych Capitol Studios, získal počas desaťročia trvajúcej profesionálnej dráhy 21 ocenení Grammy.

Los Angeles 13. augusta (TASR) - Legendárny zvukový režisér a hudobný producent Al Schmitt (85), ktorý od 60. rokov minulého storočia spolupracoval s veľkým počtom velikánov hudobnej scény, vrátane Franka Sinatru, Raya Charlesa, Madonny alebo Michaela Jacksona, má od dnešného dňa vlastnú hviezdičku na hollywoodskom Chodníku slávy.

Uznávanému rodákovi z New Yorku, ktorého na slávnosti v Meste anjelov osobne ocenil gitarista formácie Eagles Joe Walsh (67) označiac Schmitta za "národný poklad", zaslal blahoprajný telegram aj sir Paul McCartney.

Informovala o tom tlačová agentúra DPA.

Schmitt, ktorý napriek pokročilému veku pracuje v súčasnosti sťaby aranžér v slávnych Capitol Studios, získal počas desaťročia trvajúcej profesionálnej dráhy 21 ocenení Grammy, okrem iného za spoluprácu s Henrym Mancinim, Georgeom Bensonom a Quincym Jonesom, ako aj skupinami Steely Dan a Toto, či speváčkou Natalie Cole. Od roku 2006 je laureátom Grammy za celoživotné dielo, už od roku 1997 členom Siene slávy TEC Awards, ocenení za technickú výnimočnosť a kreativitu, udeľovanú obvykle priekopníkom z radov audioprofesionálov. V septembri minulého roka udelili Schmittovi čestný doktorát prestížnej Berklee College of Music.