Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Kultúra

Česká speváčka Lenny vydáva novú skladbu Lithium

Na archívnej snímke speváčka Lenny Foto: PrtScr/Fcb

Produkoval ju Mike Shinoda, člen americkej kapely Linkin Park.

Bratislava 9. decembra (TASR) – Mladá česká speváčka a skladateľka Lenny predstavuje novú baladu s názvom Lithium. Produkoval ju Mike Shinoda, člen americkej kapely Linkin Park. Legendárny producent, multiinštrumentalista a reper spojil sily s českou speváčkou Lenny, aby vznikol jemný a chytľavý singel s netradičným názvom. TASR informoval PR manažér Tomáš Karpel.

Myslím, že budem hovoriť za celú kapelu, keď poviem, že stretnutie s Mikeom bolo jedno z najpríjemnejších s tak významnou zahraničnou hudobnou hviezdou,“ vraví Lenny. Track, ktorý pôvodne vznikol už v roku 2017, sa konečne dočkal svojho uvedenia, a to aj s videoklipom z Kanárskych ostrovov.

Základy produkcie vytvoril Ondra Fiedler, a potom pesnička dlho čakala v zásuvke na svoj čas zažiariť. Ten prišiel až takmer o tri roky neskôr, keď si ju vybral Mike Shinoda z mnohých ďalších demonahrávok, ktoré odo mňa dostal,“ približuje vývoj piesne Lenny. Produkcia singlu prebiehala na diaľku, Lenny sa však so Shinodom stretla už v marci 2018, keď mu s kapelou robila predskokanku na pražskom koncerte jeho Post Traumatic tour.

Oslovil ma s nápadom, či by som mohla hosťovať priamo s ním na pódiu na pesničke Make It Up As I Go. Po koncerte som mala možnosť pokecať si s ním a Mike sa veľa vypytoval na moju tvorbu, pretože celé naše vystúpenie vtedy pozeral z boku pódia. Dal mi na seba kontakt a dohovorili sme sa, že mu pošlem nejaké pesničky,“ dodáva Lenny.

K balade neskôr vznikol aj pôsobivý videoklip z Kanárskych ostrovov, v ktorom sa dokonale prepája atmosféra rozbúreného mora a scénickej púšte. O réžiu sa postaral Ondřej Kudyn.

Spoluprácu s Shinodom, ktorý proces produkcie singlu Lithium streamoval naživo prostredníctvom Twitchu, kde ho sledovalo niekoľko tisíc fanúšikov, si nemôže speváčka vynachváliť.

Svoje projekty chcem vždy dotiahnuť do dokonalosti a nerada poľavujem z nárokov. Keď Mike navrhol, že by v pesničke rád počul živé sláky, zvolala som sláčikový orchester a nechala ho na vlastné náklady nahrať,“ približuje Lenny a dodáva: „Potvrdila som si, že Mike je jedným z nás. Úplne sympatický a pokorný človek. V komunikácii s ním ani jeho tímom nebol jediný problém. Myslím, že z pesničky máme všetci radosť.“

Lithium klip: