Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Kultúra

Les, ochranu prírody a lesnú zver predstavuje výstava v Kysuckom múzeu

Ilustračné foto. Foto: TASR - Milan Kapusta

Výstava ponúka zábavné a poučné hranie pri určovaní znakov na letorastoch a púčikoch, určovaní stromov, semien a plodov.

Čadca 17. októbra (TASR) – Les, ochranu prírody a lesnú zver predstavuje v Kysuckom múzeu v Čadci výstava Príroda Kysúc a život v nej. Podľa hovorkyne Kysuckého múzea Alexandry Janigovej výstava dokumentuje, akým spôsobom sa dá pričiniť o zveľadenie a ochranu lesov a prírody.

"Návštevníci sa môžu započúvať do zvukov lesa a jeho živočíchov, naučia sa poznávať stromy podľa tvaru koruny, kôry, plodu, listu, štruktúry a farby dreva, ale tiež podľa zvuku," uviedla hovorkyňa Kysuckého múzea.

Doplnila, že výstava ponúka zábavné a poučné hranie pri určovaní znakov na letorastoch a púčikoch, určovaní stromov, semien a plodov. "Pre deti sú pripravené rôzne tabule o vtákoch, hubách či lesnej zveri. Návštevníci zároveň spoznajú preparáty šeliem, pernatej a raticovej zveri. Môžu si pozrieť mapu poľovných revírov Kysúc, základnú výbavu poľovníka, ale aj historické fotografie," dodala Janigová.

Výstavu Príroda Kysúc a život v nej pripravilo Kysucké múzeum v spolupráci s Lesmi SR – Odštepným závodom Čadca a Obvodnou poľovníckou komorou Čadca Slovenského poľovníckeho zväzu. Sprístupnená je do 31. januára 2021.