Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Kultúra

Letné kino v Rožňave vstupuje do 12. sezóny

Ilustračné foto. Foto: TASR - Dano Veselský

Letné kino vo hvezdárni sa začne vždy po západe slnka, v júli o 21:00 a v auguste o 20:30.

Rožňava 30. júna (TASR) – Už po 12. raz je letné kino počas prázdninových mesiacov súčasťou programu rožňavskej hvezdárne. Premietanie pod nočnou oblohou, ktoré organizuje Gemerské osvetové stredisko (GOS), sa tento rok stane symbolicky aj súčasťou otváracieho ceremoniálu filmového festivalu vo francúzskom Cannes. TASR o tom za GOS informovala Anežka Kleinová.

„Už tradične každý júlový aj augustový štvrtok si návštevníci vychutnajú filmové novinky aj overené kinohity. Skladbou programu sa snažíme osloviť celé spektrum návštevníkov. Prvé tohtoročné premietanie vychádza práve na 1. júla,“ uviedla riaditeľka GOS Helena Novotná s tým, že prvý prázdninový deň dostane na plátne priestor rodinný animovaný film.

Už na druhej tohtoročnej projekcii, ktorá sa bude konať v utorok (6. 7.), sa letné kino v rožňavskej hvezdárni stane symbolicky súčasťou filmového festivalu v Cannes. V rovnakom čase ako vo francúzskom meste si totiž v Rožňave budú môcť diváci pozrieť muzikál režiséra Leosa Caraxa s názvom Annette, ktorý otvorí slávnostný ceremoniál tohto filmového festivalu.

Letné kino vo hvezdárni sa začne vždy po západe slnka, v júli o 21:00 a v auguste o 20:30.