Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Kultúra

Liam Gallagher vydal album C'mon You Know

Snímka z klipu piesne Everything's Electric. Foto: YouTube/Liam Gallagher

Podľa hudobného magazínu New Musical Express ide o najlepší a zároveň najexperimentálnejší sólový album niekdajšieho frontmana Oasis.

Bratislava 8. júna (TASR) – Spevák a skladateľ Liam Gallagher vydal album C'mon You Know. Je to jeho tretia štúdiovka, ktorá sa rovnako ako dve predchádzajúce dostala na prvé miesto rebríčka albumov. TASR o tom informovala PR manažérka Renáta Tomášová.

Podľa hudobného magazínu New Musical Express ide o najlepší a zároveň najexperimentálnejší sólový album niekdajšieho frontmana Oasis. Platňu produkoval Andrew Wyatt a podieľal sa na nej Dave Grohl, Ezra Koenig z The Vampire Weekend, Greg Kurstin a Ariel Rechtshaid.



Dvaja poslední menovaní majú okrem iného aj cenu Grammy za album 25 speváčky Adele a Grohl patrí k najdôležitejším postavám gitarovej hudby posledného desaťročia. So skúseným tímom za chrbtom Gallagher nahral album vychádzajúci z najlepších tradícií predovšetkým britskej rockovej hudby. Piesne na treťom sólovom albume Gallaghera striedajú odkazy na nahrávky Rolling Stones, Beatles, ale aj Stooges. Server Metacritic, ktorý eviduje recenzie na hudobné a filmové diela, ponúka vysoké priemerné hodnotenie 75 %.

Liam Gallagher (rodený William John Paul Gallagher, *21. 9. 1972, Burnage, Manchester, UK) bol spevákom rockovej skupiny Oasis, hrával aj na sprievodnej gitare. Táto formácia vznikla v Manchestri v roku 1991. V auguste 1994 vydali debutový album Definitely Maybe. V singlovej hitparáde mali 26 piesní, z nich osem dosiahlo na prvú pozíciu, vydali sedem štúdiových albumov, siedmy s názvom Dig Out Your Soul vyšiel v októbri 2008. Získali šesť cien Brit Awards, rozišli sa v auguste 2009. V októbri 2017 vydal Liam sólový album As You Were a v septembri 2019 druhý Why Me? Why Not. Liam bol 13. júla 2019 hviezdou tretieho dňa 23. ročníka festivalu Pohoda.