Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Kultúra

Litera fest 2022 oslávi najlepšie slovenské knihy

Ilustračná snímka. Foto: TASR Erika Ďurčová

V programe sa už tradične predstavia autori nominovaní na cenu Anasoft litera.

Bratislava 14. júna (TASR) - Najlepšie slovenské knihy oslávi litera fest 2022. Multižánrové podujatie, ktorého cieľom je spájať kvalitnú súčasnú literatúru s vizuálnym umením, audiovizuálnou tvorbou alebo hudbou, sa uskutoční od 20. do 23. júna v bratislavskom kníhkupectve Artforum a .klube pod lampou.

"Verejnosť sa môže stretnúť s autorkami a autormi tých najlepších slovenských prozaických kníh, ktoré vyšli uplynulý rok," uviedla pre TASR za organizátorov Mária Hejtmánková. V programe sa už tradične predstavia autori nominovaní na cenu Anasoft litera. Aktuálne sú nimi Ivana Dobrakovová, Lukáš Onderčanin, Arpád Soltész, Balla, Vanda Rozenbergová, Nicol Hochholczerová, Ivan Medeši, Marek Vadas, Jana Micenková. "Prostredníctvom audiovizuálneho záznamu sa predstaví aj Stanislav Rakús," dodala Hejtmánková.

Festival, na ktorom sa stretnú nielen spisovatelia so svojimi čitateľmi, ale aj hudobníci, grafickí dizajnéri, fotografi či filmári, otvoria v kníhkupectve vernisážou komiksu Ďura Balogha a Petra Gärtnera: Radostná správa.