Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Kultúra

Literárny salón predstaví nemeckých autorov, novinárov a prekladateľov

Ilustračná snímka. Foto: TERAZ.sk

Minulý rok priniesol diskusiu s Ewaldom Arenzom, autorom aj na Slovensku úspešného románu Veľké leto, ktorý zo svojej knihy čítal na Žilinskom literárnom festivale a v Rómerovom dome v Bratislave.

Bratislava 3. mája (TASR) - Literárny salón - séria čítaní a diskusií venovaných nemecko-jazyčnej literatúre pokračuje aj v roku 2024. "Ide o kultúrny a jazykový program, ktorý približuje nemecký jazyk učiteľom, žiakom, študentom a širokej verejnosti," približuje Goetheho inštitút v Bratislave projekt zameraný na nemčinu ako jazyk tvorby, literatúry a kultúry s potenciálom inšpirovať ľudí na Slovensku prostredníctvom kreatívnych stretnutí.

Minulý rok priniesol diskusiu s Ewaldom Arenzom, autorom aj na Slovensku úspešného románu Veľké leto, ktorý zo svojej knihy čítal na Žilinskom literárnom festivale a v Rómerovom dome v Bratislave. Slovenskí čitatelia sa mohli stretnúť aj s Kathrin Hartmann, autorkou kníh Zelené klamstvo a Môj zelený pes, ktoré vyšli aj v slovenčine. Počas festivalu BRaK na Slovensko pricestoval ukrajinsko-nemecký autor Dmitrij Kapitelman.

Literárny salón, ktorého dramaturgiu pripravili Michal Hvorecký a Markus Huber, aj tento rok predstaví slovenskému publiku nemeckých autorov, novinárov a prekladateľov. "Ide o dôležité hlasy vo verejných spoločenských debatách v Nemecku a Európe. Svojimi románmi, literatúrou faktu, esejami, umeleckými prekladmi či publicistikou predstavujú súčasný, rozmanitý obraz Nemecka orientovaný na budúcnosť," avizuje Goethe-Institut Slovensko.