Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Kultúra

Lloyd Weber a Barlow zložia pieseň pre jubileum kráľovnej

Dvaja najznámejší britskí skladatelia súčasnosti, Andrew Lloyd Webber a Gary Barlow zložia skladbu pre oslavy 60. výročia nástupu kráľovnej Alžbety II. na trón.

Londýn 24. februára (TASR) - Dvaja najznámejší britskí skladatelia súčasnosti, autor muzikálov Andrew Lloyd Webber a líder skupiny Take That, spevák a pianista Gary Barlow zložia spoločne skladbu pre oslavy 60. výročia nástupu kráľovnej Alžbety II. na trón. O projekte informoval v dnešnom rannom vysielaní moderátor rozhlasovej stanice BBC2 Chris Evans. Uviedol, že pieseň zaznie na koncerte, ktorý sa bude konať pred Buckinghamským palácom v Londýne 4. júna.

Štyridsaťjedenročný Barlow a 64-ročný Lloyd Weber, autor muzikálov Evita, Fantóm opery a ďalších, zakomponujú do svojej piesne rozličné hudobné tradície, ktoré predstavia medzinárodne známych umelcov i neznámych jednotlivcov z odľahlých dedín Spojeného kráľovstva a britského Spoločenstva národov (Commonwealthu).

Barlow vyrazí na cestu po krajinách Commonwealthu, aby zmapoval, čo znamená kráľovná pre obyčajných ľudí. Navštívi Karibik, Afriku, tichomorské ostrovy či Austráliu. Z jeho cesty odvysiela BBC hodinový dokumentárny film.

"Toto je zrejme najväčšia hudobná výzva, akej som sa kedy chopil. Som vzrušený a nadšený, že som súčasťou toho," citovala Barlowa BBC.

Andrew Lloyd Webber, ktorý práve začína hľadať talenty pre svoju produkciu muzikálu Jesus Christ Superstar, povedal, že je preňho obrovská česť zapojiť sa pri tejto významnej príležitosti a že sa teší na spoluprácu s Garym.

Barlow pomáha organizovať júnový koncert k diamantovému jubileu kráľovnej - organizátori dostali už žiadosti o vstupenky od vyše milióna ľudí. Na koncerte vystúpia také osobnosti ako Paul McCartney, Elton John, Shirley Bassey, Jessie J, Ed Sheeran a Cliff Richard.