Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Kultúra

Lord Of The Dance sa predstaví v Žiline a Bratislave

Foto: TASR/Vladimír Benko

Už dnes predvedie svoju novú tanečnú šou divákom v Žiline, v nedeľu 28. októbra bude tanečníkom tlieskať zaplnená bratislavská Aegon Aréna Národného tenisového centra.

Bratislava 27. októbra (TASR) – Jeden z najúspešnejších svetových tanečných súborov Lord Of The Dance sa počas tohto víkendu opäť predstaví slovenským divákom. Už dnes predvedie svoju novú tanečnú šou divákom v Žiline, v nedeľu 28. októbra bude tanečníkom tlieskať zaplnená bratislavská Aegon Aréna Národného tenisového centra.

Šou "Pána tanca" sa slovenským divákom predstaví s vynoveným programom, pričom príprava trvala viac ako rok, zmenami prešli tanečné choreografie, kostýmová výprava aj scéna s veľkoplošnými LED obrazovkami.

Tanečník, choreograf aj herec Michael Flatley (*16.7.1958) sa narodil v írskej rodine v americkom Chicagu. Tancu sa venoval už od dvanástich rokov, po ukončení štúdia si v Chicagu otvoril tanečnú školu. V roku 1975 vyhral v Írsku ako prvý mimoeurópsky tanečník Majstrovstvá sveta v írskych tancoch. To mu otvorilo cestu k profesionálnemu írskemu tancu, účinkoval v súbore Green Fields Of America, ktorý predvádzal írsku tradičnú hudbu v Spojených štátoch.

V závere roka 1995 vytvoril Flatley vlastný súbor Lord Of The Dance. Choreografie sú jeho dielom, hudbu na írske motívy skladá a aranžuje Ronan Hardiman. Hudba a tanec Lord Of The Dance je založená na tradičnom írskom folklóre, obohatenom o rýchlejšie popové melódie, moderný tanec a step. Program mal premiéru 2. júla 1996 v The Point Theatre v Dubline, odvtedy sa až do roku 2010 hral v nezmenenej podobe s dejovou líniou ako príbeh Dobra a Zla v rozprávkovej scéne. V súčasnosti cestuje "Pán tanca" po svete s novým programom.