Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Kultúra

Lučenec vyhlásil šiesty ročník výtvarnej súťaže Petrohrad očami detí

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Úlohou súťažiacich je stvárniť krásy umenia v ruskom Petrohrade.

Lučenec 8. decembra (TASR) – Mesto Lučenec vyhlásilo šiesty ročník výtvarnej súťaže Petrohrad očami detí, ktorá má tento rok podtitul Umenie Petrohradu. Súťažné práce je možné prihlasovať do polovice februára. Samospráva o tom informovala na svojom oficiálnom webe.

Výtvarná súťaž je určená pre žiakov základných i stredných škôl, základných umeleckých škôl, ale i jednotlivcov a kolektívy. Prihlásiť je možné diela vyhotovené rôznymi umeleckými technikami, súťažiť sa bude v šiestich vekových kategóriách. Úlohou súťažiacich je stvárniť krásy umenia v ruskom Petrohrade.

"Súťažné práce vyhodnotí odborná porota, ktorú ustanoví organizátor. Okrem prvých troch cien v každej kategórii môže porota udeliť aj mimoriadne ceny," uviedla samospráva. Výstavu súťažných prác neskôr sprístupnia v priestoroch lučeneckej radnice, vybrané práce vystavia i v Petrohrade.

Súťažné práce je potrebné poslať na oddelenie školstva, sociálnych vecí, kultúry a športu Mestského úradu Lučenec do 15. februára 2022. Súťaž Petrohrad očami detí sa koná pod patronátom gubernátora Petrohradu Alexandra Dmitrijeviča Beglova.