Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Kultúra

Lucie odložila koncerty so symfonikmi a pripravila letné vystúpenia

Skupina LUCIE, archívna snímka. Foto: Amadeus/LUCIE

Lucie pre tohtoročné leto prichystala malé turné s rockovým programom v osobitých priestoroch, v ktorých budú mať návštevníci ku kapele bližšie než vo veľkých halách.

Praha 10. júna (TASR) - Česká rocková skupina Lucie z dôvodu koronavírusovej krízy a obmedzení kultúrnych podujatí vo vnútorných priestoroch presunula svoje jesenné halové turné so symfonickým orchestrom "Lucie v opere" na rok 2022.

Namiesto toho prichystala na tohtoročné leto sériu špeciálnych vystúpení, ktoré odštartuje 25. júna v Boskoviciach, informoval vo štvrtok webový spravodajský portál Novinky.cz.

"K plánovanému turné sme od začiatku pristupovali ako k výnimočnému projektu, ktorý mal našim fanúšikom ponúknuť nezabudnuteľný zážitok. Nielen po hudobnej, ale aj po vizuálnej stránke, pre ktorú sme viac ako rok pripravovali scénu. Bohužiaľ, v tejto chvíli stále nie je jasné, za akých podmienok bude možné na jeseň v halách koncertovať, a preto sme sa rozhodli turné odložiť na dobu, kedy bude možné arény naplniť na sto percent a bez obáv si každý večer spoločne vychutnať tak, ako si to predstavujeme," napísala Lucie vo vyhlásení.

Predmetné turné sa malo uskutočniť tento rok na jeseň. Zakúpené vstupenky zostávajú v platnosti na nové termíny, ktoré budú upresnené v najbližších týždňoch.

Lucie pre tohtoročné leto prichystala malé turné s rockovým programom v osobitých priestoroch, v ktorých budú mať návštevníci ku kapele bližšie než vo veľkých halách. Turné "Dotkni se Lucie Tour" má 15 zastávok, pričom vo väčšine avizovaných miest skupina ešte nikdy nekoncertovala.

Prvý koncert kapela odohrá 25. júna v Boskoviciach a posledný je naplánovaný na 19. septembra v Brne.