Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 15. jún 2024Meniny má Vít
< sekcia Kultúra

LUCIE oslávi 30. výročie sériou československých koncertov

LUCIE oslávi 30. výročie sériou československých koncertov Foto: Amadeus

V júni a júli 2016 sa Lucie predstaví na troch exkluzívnych koncertoch pod šírim nebom v Čechách a na Morave a jednom halovom koncerte v Bratislave.

Bratislava 2. decembra (OTS) - Skupina LUCIE, ktorá sa minulý rok po desiatich rokoch vrátila na koncertné pódiá
so svojimi desiatimi vypredanými koncertami, ktoré navštívilo viac ako 150 000 fanúšikov, potvrdila svoje koncertné plány i pre nasledujúci rok. V júni a júli 2016 sa Lucie predstaví na troch exkluzívnych koncertoch pod šírim nebom v Čechách a na Morave a jednom halovom koncerte na Slovensku.

Dá sa predpokladať, že kostrou koncertov budú predovšetkým skladby dlhoročnej a úspešnej kariéry najznámejšej českej skupiny a množstvo narodeninových prekvapení.
LUCIE a ich tím v tejto dobe pracuje na vizuálnej a zvukovej podobe týchto koncertov.
Sériou československých koncertov LUCIE oslávi 30. výročie od svojho prvého koncertného vystúpenia.

Darčeky však budú rozdávať páni Koller, Kodym. P.B.Ch. a Dvořák. Hneď prvý darček, ktorý pripravili pre svojich fanúšikov, má podobu úplne nového videoklipu:


Komentár skupiny Lucie k novému videu: “Nakrúcať klip po toľkých rokoch bolo pre nás veľmi zaujímavé. Zverili sme sa do rúk skúsených profesionálov, nakrúcanie sme si užívali a s výsledkom sme spokojní. Pevne veríme, že spokojní budú i naši fanúšikovia. Všetkým odporúčame pozrieť si video až do úplného konca. Tešíme sa na skoré stretnutie s vami.”
Foto: LUCIE

Skupina LUCIE v pôvodnej, najznámejšej zostave David Koller, Róbert Kodym, P.B.Ch a Michal Dvořák práve v týchto dňoch pracujú na prípravách koncertov, počas ktorých opäť vrátia na koncertné pódiá svoje najväčšie hity. Lucie vstúpila na českú hudobnú scénu v roku 1988, viacmenej bola založená už o dva roky skôr, kedy odohrala svoj úplne prvý koncert. Prvou sólovou platňou bola s rovnakým názvom Lucie z roku 1990, posledným pôvodným albumom "Dobrá kočka která nemlsá" z roku 2002.

LUCIE, naposledy držiteľ titulov interpret, skupina a album dvadsaťročia dvadsiateho ročníka vyhlásenia hudobných cien Anděl, v minulosti tiež napríklad víťaz Českého slávika v rokoch 1990 až 2002, je veľkým pojmom českej hudobnej scény. So všetkými svojimi tromi štúdiovými nahrávkami porazila magickú hranicu 100 000 predaných nosičov a získala “Diamantovú platňu”. Celkovo skupina predala viac ako milión hudobných nosičov. Ich minuloročné turné bolo divácky veľmi úspešné. Všetky koncerty boli vypredané a Lucie sa zároveň stala prvou skupinou v histórii, ktorá trikrát po sebe vypredala pražskú O2 arénu.

Skupina Lucie nedávno podpísala so spoločnosťou Live Nation Česká republika zmluvu o exkluzívnom zastupovaní. Popredná spoločnosť v oblasti živej zábavy tak zastupuje a organizuje koncerty tejto legende českej populárnej hudby.

TURNÉ 2016
16.6.PLZEŇ – Amfitáter Lochotín / ceny vstupeniek 690 – 790 Kč
22.6. BRATISLAVA – Incheba Expo Aréna / ceny vstupeniek 29 – 59 EUR
24.6. BRNO – Velodrom / ceny vstupeniek 690 – 890 Kč
1.7. PRAHA – Eden Aréna / ceny vstupeniek / 690 – 1290 Kč
Vstupenky v sieťach Ticketpro a Ticketportal.sk v predaji od 2.12.2015 od 10:00 hodin.