Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Kultúra

Lucie Vondráčková dostane k narodeninám ohnivý darček

Lucie Vondráčková, archívne foto Foto: TASR

Nový album Oheň vyjde už tento piatok, v deň speváčkiných 33. narodenín.

Bratislava 6. marca (TASR) - Desať albumov a takmer päťdesiat videoklipov. To je hudobná bilancia talentovanej speváčky a herečky Lucie Vondráčkovej, ktorá v piatok 8. marca, v deň svojich 33. narodenín, vydáva nový album Oheň.

"Ak mám album opísať tromi slovami, tak je to tanečno–popfolková smršť," hovorí s úsmevom päťnásobná strieborná česká slávica. "Album dostal názov Oheň preto, lebo oheň dáva energiu, núti nás tancovať, dáva očiam iskru a prebúdza srdce. Oheň je láska," vysvetľuje speváčka.

Album prináša 16 skladieb, z toho desať nových a šesť piesní, ktoré sú už známe z éteru, ale zatiaľ neboli vydané na žiadnom albume. Medzi nimi je veľmi úspešná, titulná skladba Kdy vzlétnu já k animovanému filmu Neskrotná, vianočné dueto Vánoce bílý s Petrom Kolářom či pieseň S láskou nám je líp s Josefom Vágnerom k aktuálnemu kinohitu Babovřesky. Nové skladby už úspešne reprezentuje singel Co s tou touhou, ktorý sa v Čechách vyšplhal v rebríčku medzi desať najhranejších skladieb a videoklip k nemu sa stal jedným z najsledovanejších na českom portáli youtube.

Na albume sa objaví aj česko-slovenský duet

Na nových piesňach viacnásobnej držiteľky zlatých a platinových platní sa podieľala celá plejáda ostrieľaných hitmakerov. Nájdeme medzi nimi mená, akými sú známa americká autorka Kari Kimmel,  talianske duo La Bionda, Adam Watts, Andy Dodd, ale aj domáci autori Viktor Dyk či Jindřich Parma. V kombinácii s textami jednej z najlepších českých textárok Hany Sorrosovej a ďalšími pesničkami veľkého melodika Jiřího Vondráčka vznikol moderný a svieži album, ktorý svojou pestrosťou poteší všetkých. Svoje autorsko-spevácke "polienko do Ohňa" priložil aj guru českej popmusic Michal David, s ktorým sa Lucie chystá v júni na desať spoločných megakoncertov s názvom Hit Tour. Česko-slovenský duet Na pokraji síl si zaspievala s Mirom Jarošom.

Album Oheň vychádza 8. marca vo vydavateľstve BrainZone. V predaji bude 14 dní exkluzívne v sieti obchodov Bontonland a v internetovom obchode Bontonline. V deň vydania bude dostupný aj na iTunes. Tam si už teraz možno vypočuť v rámci predpredaja ukážky všetkých skladieb. TASR informoval Rado Mešša z agentúry Pro:messa.

Lucie Vondráčková
FOTO TASR/Martin Baumann

Speváčka, divadelná, filmová a muzikálová herečka Lucie Vondráčková, dcéra známeho hudobníka Jiřího Vondráčka a prekladateľky aj textárky Hany Sorrosovej, neter speváčky Heleny Vondráčkovej, vyštudovala hudobno-dramatický odbor na pražskom konzervatóriu a kulturológiu na Filozofickej fakulte Karlovej univerzity. Začínala v televízii a filme, v roku 1993 vydala prvý album Marmeláda s detskými pesničkami. Rok nato album Rok 2060, v roku 1995 tretí album Atlantída s hitmi Džíny a Kdo tě má rád. V roku 2005 vyšiel Boomerang, v roku 2007 vydala dvojkompiláciu Pelmel 1993 – 2007. Z júla 2008 je album Fénix a z novembra 2010 najnovší s názvom Dárek. V Českom slávikovi päťkrát po sebe za roky 2008, 2009, 2010, 2011 a 2012 skončila zhodne na druhom mieste. V júli 2011 sa vydala za hokejistu Tomáša Plekanca a v decembri 2011 sa im narodil syn Matyáš.