Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Kultúra

Lucie Vondráčková predstavila v Bratislave nový album Láskověty

Snímka z videoklipu. Foto: Youtube/ Lucie Vondráčková - Official channel

Textár Kamil Petraj uviedol, že producent Jančich mal veľmi šťastnú ruku, keď vymyslel takýto projekt, a Lucka to umocnila.

Bratislava 7. apríla (TASR) - Láskověty je názov nového štúdiového albumu, ktorý Lucie Vondráčková vydala 13. decembra minulého roka. Ponúka na ňom 14 piesní. V stredu večer (6. 4.) ho predstavila v Bratislave. Nový album do života uviedli Kamil Peteraj, Ondrej Kandráč, Marián Čekovský a Marián Brezáni. Všetci sa na jednotlivých skladbách podieľali autorsky aj interpretačne. Album vznikol v štúdiu na Slovensku.

„Dlho som na Slovensku nebola a všetci tí úžasní muzikanti, keď som začínala, mali asi desať rokov. Medzitým sa vyhrali, sú z nich virtuózi a úžasní fajnšmekri, tak sme k sebe dozreli. Pripadá mi, že Kamilove texty sa spievajú samy. Ako keď máte tortu na konci tabule a máte možnosť si ju vychutnať, to sú Kamilove texty. Tak je to aj v herectve, že niekedy máte texty, ktoré sa musíte učiť a ide to ťažko, a tu tak plynú ako čistá priezračná rieka, som šťastná, že som mala tú možnosť. S Ondrejom Kandráčom si veľmi vyhovujeme, už sme absolvovali pár vystúpení, natočili sme spolu videoklip a je nám spolu fajn,“ uviedla pre TASR Vondráčková.

„Producent Jančich mal veľmi šťastnú ruku, keď vymyslel takýto projekt, a Lucka to umocnila skoro až takým nečakaným spôsobom, pretože sa tu strieda čeština, slovenčina, ale to by bola iba jedna vrstva. Hlavne vynikajúco spieva, je to zrelá speváčka, ktorá z toho šoubiznisu vsiakla do seba to, čo je najlepšie. Má srdiečko a k tomu vysokú profesionalitu. Nie každého ten šoubiznis takto vybaví a ona má stále obrovský potenciál a perspektívu,“ zhodnotil album a spevácky výkon pre TASR textár Peteraj.

„Zvolili sme neutrálne meno Honza pre názov pesničky, myslím si, že je blízke Slovákom aj Čechom a presne to vyjadruje charakter a zmysel tejto piesne,“ priblížil spoločnú pieseň Kandráčovcov s Vondráčkovou Kandráč.

„Lucka je hlavne profesionálna speváčka, umelkyňa, aj herečka a tanečníčka, spolupracovať s takou ženou, ako je ona, je pre mňa česť. Mám obľúbenú svoju sestru a teraz sa do tejto partie pripísala aj Lucka, v niečom je jej dosť podobná, páči sa mi, keď je niekto profesionál a môže to byť aj takáto krásna žena,“ dodal Čekovský.