Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Kultúra

M. Kráľ: Len chvíľu je song o vzťahu, ktorý sa skončí spoznaním pravdy

Snímka z videoklipu k piesni Len chvíľu od Mila Kráľa. Foto: YouTube/Miloslav Kráľ

Spevák avizuje, že Len chvíľu sa končí šťastne.

Bratislava 8. júna (TASR) - Herec a režisér Milo Kráľ má ďalšiu pesničkovú novinku. Len chvíľu venoval láske a vzťahom, ktoré sú paralelou života mnohých ľudí počas 'korony'. "Na radosti zo života nám veru nepridala. Mnohé páry sa ocitli v nepoznanej situácii, v ktorej sa paradoxne začali viac spoznávať. Na povrch totiž vyplávali dovtedy rokmi prehliadané vlastnosti partnerov, a toto uvedomenie ich rozdelilo," uviedol Kráľ k textu piesni: "Tento song je teda o rozchode, o vzťahu, ktorý sa skončí sklamaním či skôr spoznaním pravdy."

Pieseň z Kráľovej autorskej dielne odlišuje od ostatných aj videoklip. Príbeh netradične stvárňujú nemé postavičky, figúrky z lega, s ktorými sa vyhral Milov spolužiak z filmovej réžie Czaba Molnár. "Aj v tomto obrazovom prevedení je symbolika. Život v nešťastnom vzťahu, smútku je životom bez duše, bez emócie, teda tým, čo stvárňujú postavičky z plastu. Umelo, bez radosti, tak sa mnohí ľudia cítili počas nekonečného lockdownu, počas obdobia, keď sme sa jeden druhého museli strániť," konštatuje Kráľ. "Vyprchalo potešenie zo života, vyprchalo veľa pozitívneho, a to najmä v partnerských vzťahoch. Rozchod sa pre mnohých stal jediným riešením, ako z toho von," hovorí herec a režisér. Zaujalo ho, ako sa Molnár svojej úlohy zhostil: "Keď sa v piesni spieva o peknom období vo vzťahu, je až neuveriteľné, ale zdá sa, akoby tie umelé figúrky ožili, keď sa hovorí o smútku a rozchode - vtedy je to presne ich pravá tvár - nemá a bezcitná. Takže takto sa dá vidieť aj smutných a nešťastných ľudí z mäsa a kostí, od tých figúrok sa veľmi neodlišujú."



Kráľ avizuje, že Len chvíľu sa končí šťastne. "Samota totiž automaticky neznamená smútok. Je len medziobdobím pre upratanie si myšlienok v hlave a pre nastavenie si ďalšieho pokračovania nášho životného príbehu," tvrdí s tým, že je potrebné si uvedomiť, že nemusíme byť trpiteľmi, že všetko závisí len a len od nás, či sa rozhodneme pre radosť, šťastie, smútok, žiaľ. "Aj šťastný človek z mäsa a kostí sa môže premeniť na citmi vyprahnutú postavu, ak to smútku dovolíme a, naopak," uzavrel Kráľ. Jeho hudobná novinka je súčasťou pripravovaného albumu, ide o tretiu v poradí pesničku po Love songu a Zrelej žene. Do vydania albumu chce ešte predstaviť štyri piesne s videoklipmi.