Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Kultúra

V Pohronskom múzeu vystavujú obrazy prírody M. Lenčovej

Ilustračná fotografia. Foto: TERAZ.sk

Panoramatické pohľady na krajinu Novej Bane s ústrednými bodmi v diaľke striedajú rôzne realistické, poloabstraktné až abstraktné premeny krajiny, ktorá je v pohybe a odraze, uvádza Potocká.

Nová Baňa 13. júla (TASR) – Výstavu obrazov Michaly Lenčovej s názvom Premeny sprístupnili v týchto dňoch v Pohronskom múzeu v Novej Bani. Ide o jej druhú autorskú výstavu v tomto múzeu a je výberom obrazov prírody Novej Bane a okolia. TASR o tom informovala pracovníčka múzea Jana Potocká.

"Panoramatické pohľady na krajinu Novej Bane s ústrednými bodmi v diaľke striedajú rôzne realistické, poloabstraktné až abstraktné premeny krajiny, ktorá je v pohybe a odraze. Rovnakou premenou prechádza aj technika spracovania námetu od čistej formy akrylovej maľby cez postupné stupňovanie rôznych kombinácií techník, ako je akryl, koláž či sprej," uvádza Potocká.

Autorka podľa nej inklinuje k výtvarnému umeniu od detstva a neustále si dopĺňa svoje vzdelanie. Za sebou má viacero výstav. V roku 2021 získala Čestné uznanie v kategórii Cykly a seriály v nitrianskom krajskom kole celoslovenskej fotografickej súťaže AMFO a Čestné uznanie v kategórii maľba v banskobystrickom krajskom kole celoslovenskej súťaže Výtvarné spektrum.

Momentálne sa venuje voľnej tvorbe, ilustrovaniu, grafickému dizajnu, občasnému teoretickému písaniu, vedie kurzy a učí vo výtvarnom odbore ZUŠ Nová Baňa.