Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Kultúra

M. MIŠKECHOVÁ: Chcem odohrať koncert na Národnom futbalovom štadióne

Mirka Miškechová Foto: Tablet.TV

Hosťom Radoslava Šeba v relácii Exkluzívne pre TABLET.TV bola speváčka Mirka Miškechová.

Bratislava, 6. decembra (TABLET.TV) – Keď koncertujem, veľmi mi vyhovuje komorné prostredie, ale všimla som si, že v Bratislave stavajú Národný futbalový štadión. Nebola by som proti tomu, keby som tam jedného dňa odohrala koncert. V relácii Exkluzívne pre TABLET.TV to uviedla speváčka Mirka Miškechová.

Mirka Miškechová predstavila svoj hudobný debut Schizofrenik optimista v roku 2014. Rovnomenná skladba bola zároveň jej prvou, s ktorou vystúpila na verejnosti. "Vystúpila som s ňou na súťaži Kremnické laso. Túto súťaž som vtedy s touto skladbou vyhrala. Spomínam si, že som bola nadšená, pretože dovtedy som pesničky hrávala iba kamarátom. Naozaj som si nemyslela, že moje skladby by niekedy mohli byť verejne publikovateľné. Nemyslela som si, že by sa mohli páčiť aj iným ľuďom, ako tým, ktorí ma majú úprimne radi. Dovtedy som spievala iba kamarátom," povedala na TABLET.TV.

Podľa jej slov, na začiatku hudobnej kariéry mala problém s nedostatkom sebavedomia. "Neuvedomovala som si, že moje skladby sú na takej úrovni, že by som mohla koncertovať. Bolo to náročné uveriť v samú seba, až neskôr som našla v sebe vieru, že to dokážem," spomenula Miškechová.

Speváčkin najnovší album sa volá My name is Mirka not Miška. Po roku v nahrávacom štúdiu v českej metropole predstavila desať nových skladieb v slovenskom jazyku s výnimkou jednej piesne v českom jazyku. "Názov albumu vznikol tak, že ľudia majú niekedy problém moje meno správne vysloviť. Často mi povedia Miška. Stáva sa to aj na rôznych oficiálnych podujatiach alebo aj pri rozhovoroch v televízii či v rádiu. Neurážam sa preto, naopak. Chcela som si z toho urobiť zábavu. Snáď to niekomu príde vtipné. Okrem toho, v názve albumu je aj "My name is", čiže sa akoby predstavujem, a týmto albumom sa tak zároveň predstavujem ako Mirka, nie Miška," vysvetlila speváčka, pričom dodala, že na produkcii jej albumu sa podieľal Armin Effenberger.

Miškechová aktuálne pracuje na ďalšom albume, v poradí už treťom. "Mám z toho radosť, pretože vždy mi dlho trvalo, kým som CD nahrala a vydala, zatiaľ čo mi skladby ležali v šuplíku. Teraz to urobím tak, že hneď ako skladbu zložím, tak ju hneď aj nahrám. Verím, že do roka a do dňa bude tretí album na svete," uzavrela.

Pozrite si reláciu Exkluzívne pre TABLET.TV s Radoslavom Šebom a jeho hosťom.