Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Kultúra

Maestro pantomímy Milan Sládek predstavi to najlepšie zo svojej tvorby

Milan Sládek Foto: TASR

Retrospektívny program celosvetovo uznávaného autora, pedagóga, režiséra a míma ponúkne pestrú paletu 55-ročnej profesionálnej tvorby umelca od vážnych tém až po paródiu, humor a satiru.

Bratislava 15. apríla (TASR) - Svetoznámy mím Milan Sládek predstaví v Bratislave pri príležitosti 75. narodenín to najlepšie z celoživotnej tvorby. Maestro pantomímy vystúpi s programom Best Of 5. mája na doskách Slovenského národného divadla (SND). TASR informoval umelcov manažér Richard Bednár.

Retrospektívny program celosvetovo uznávaného autora, pedagóga, režiséra a míma ponúkne pestrú paletu 55-ročnej profesionálnej tvorby umelca od vážnych tém až po paródiu, humor a satiru. Prvá časť je zameraná na najznámejšie sólové pantomímy - Slnečnica, Pierotove lásky (pocta klasickej francúzskej pantomíme), Chocho San, ktorá si klaunským spôsobom berie na mušku nielen operu, ale aj japonské tradičné divadlo kabuki. V druhej časti programu uvidia diváci pantomímy, ktoré vznikli na základe príbehov zo Starého zákona. Mnohé z nich majú jemne veselý až humoristický charakter. Všetky sú interpretáciami biblických príbehov v podaní Milana Sládka - Kain a Ábel, Herodes, Salome, Samson a Dalila.

Predstavenie sa uskutoční v novej budove SND, v Sále činohry. Záštitu nad podujatím prevzal minister kultúry SR Marek Maďarič.