Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Kultúra

Manželstvo Russella Crowa, známeho z filmu Gladiátor, sa rozpadlo

Oscarový herec Russell Crowe s manželkou Danielle Spencerovou a deťmi Foto: TASR/AP

Zoznámili sa pred 22 rokmi, ale zobrali sa až v roku 2003 v kaplnke postavenej špeciálne pre tento účel na dobytkárskej farme Crowea, ktorú má na východnom pobreží Austrálie.

Sydney 15. októbra (TASR) - Hviezda z filmu Gladiátor, oscarový herec Russell Crowe (48) sa po deviatich rokoch manželstva rozišiel s Danielle Spencerovou (43), informovala dnes austrálska tlač.

Rodák z Nového Zélandu a bývalá speváčka majú dvoch synov, 8-ročného Charlesa a 6-ročného Tennysona. Chlapci žijú so svojou austrálskou matkou v Sydney, zatiaľ čo ich otec nakrúca v USA biblický epos Noah, ktorý režíruje Darren Aronofsky, oznámili noviny Sydney Morning Herald bez uvedenia svojho zdroja.

Manželia svoj rozchod ešte verejne neoznámili.

Zoznámili sa pred 22 rokmi, ale zobrali sa až v roku 2003 v kaplnke postavenej špeciálne pre tento účel na dobytkárskej farme Crowea, ktorú má na východnom pobreží Austrálie. Na rozdiel od ďalších slávnych Austrálčanov však žili zväčša v Sydney, kde sa začiatkom tohto roka presťahovali do prístavného domu za desať miliónov austrálskych dolárov.

Úvahy o stroskotaní ich manželstva sa objavili už v júni, kedy médiá odfotografovali Spencerovú v noci v meste s iným mužom.

Crowe sa tento rok zdržiaval zväčša v zahraničí, kde nakrúcal alebo sa pripravoval na nakrúcanie filmov The Man with the Iron Fists (2012), Bedári (2012), Broken City (2013), Man of Steel (2013) , Winter' s Tale (2013) a Noah (2014).

Medzi najznámejšie filmy Crowa patria okrem Gladiátora (2000) napríklad L.A. - Utajené skutočnosti (1997), Master & Commander: Odvrátená strana sveta (2003) či Druhá šanca (2005).