Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Kultúra

Marec bude opäť Mesiacom frankofónie na Slovensku

Ilustračné foto. Foto: JVS Group

Mesiac frankofónie aj v tomto roku prinesie program pre milovníkov filmu, hudby, umeleckých výstav, ako aj literatúry, divadla či diskusných prednášok.

Bratislava 29. februára (TASR) – Marec bude už šiestykrát na Slovensku Mesiacom frankofónie. Národné podujatie spájajúce všetkých priateľov a milovníkov francúzskeho jazyka a frankofónnych kultúr bude venované 50. výročiu vzniku Medzinárodnej organizácie Frankofónie.

"Keďže je rok 2020 aj rokom komiksu, Mesiac frankofónie pri tejto príležitosti odštartuje v Bratislave komiksovou výstavou o slávnom belgickom karikaturistovi Peyovi a jeho malých modrých tvoroch - Šmolkoch," informovala o tom Daniela Zelenáková z Francúzskeho inštitútu v Bratislave, ktorý je hlavným organizátorom podujatia.

Mesiac frankofónie aj v tomto roku prinesie program pre milovníkov filmu, hudby, umeleckých výstav, ako aj literatúry, divadla či diskusných prednášok.

"Francúzsky hovoriaci profesori a prednášajúci budú diskutovať o literatúre či aktuálnych politických otázkach. Sociálne témy priblížia filmové premietania počas týždňa francúzskeho filmu Creme de la Creme. V rámci hudobných podujatí sa uskutoční napríklad semifinále súťaže Spievam po francúzsky, už tradične animované vystúpenie francúzskeho hudobného tria Voyage de Rézé (Rézého cesta) a takisto divadelná klavírna šou Lovci snov v deň Medzinárodného dňa frankofónie, 20. marca," priblížila Zelenáková.

Kompletný program podujatí bude k dispozícii na webe Francúzskeho inštitútu na Slovensku i na sociálnych sieťach.