Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Kultúra

Martin Babjak sa stal čestným občanom Muránskej Dlhej Lúky

Čestné občianstvo obce Muránska Dlhá Lúka udelili v nedeľu 18. augusta 2013 spevákovi Martinovi Babjakovi (uprostred). Starosta obce Marek Nosko mu ho odovzdal po koncerte, ktorý odspieval so svojimi súrodencami pod holým nebom. Foto: TASR/Ján Siman

Koncert Martina Babjaka a jeho súrodencov sa stal v Muránskej Dlhej Lúke už tradíciou.

Muránska Dlhá Lúka 19. augusta (TASR) - Čestné občianstvo obce Muránska Dlhá Lúka udelili v nedeľu 18. augusta spevákovi Martinovi Babjakovi. Starosta obce Marek Nosko mu ho odovzdal po koncerte, ktorý odspieval so svojimi súrodencami pod holým nebom.

Koncert Martina Babjaka a jeho súrodencov sa stal v Muránskej Dlhej Lúke už tradíciou. Na programe boli operné, operetné či ľudové melódie. "Pre nás je to vynikajúci pocit, že môžeme interpretovať a odovzdávať svoje umelecké kúsky publiku, ktoré sedí s nami vonku, na lúke pod šírym nebom. Počasie nám prialo a aj publikum sa zabávalo. Myslím si, že môže byť spokojný aj pán starosta. A nielen s nami, ale najmä s publikom, lebo je to jeho zásluha a jeho organizačný úspech. Samotné vystúpenie pod holým nebom nie je pre nás problémom. Celé árie sa dnes spievajú v zrúcaninách či kameňolomoch. Večer sa síce naozaj ochladí, ale možno práve to je dobré," povedal Martin Babjak.

Martina Babjaka, Teréziu Kružliakovú a Jána Babjaka sprevádzal na klavíri Branko Ladič. Na pódiu sa predstavila aj Ľudová hudba Štefana Babjaka a publiku ponúkli aj niekoľko spoločných melódií súrodeneckej štvorice. "Už prvý ročník sme robili s tým, aby sme spájali ľudí z regiónu. Mám pocit, že aj tento rok sa to podarilo a aj to vystúpenie bolo natoľko pestré, že si na svoje prišiel skutočne každý," doplnil starosta Marek Nosko.