Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Kultúra

Martin „Fefe“ Žúži je ambasádorom projektu Fatt Kools

Foto: Fatt Kools

Fatt Kools hľadá nádejných skladateľov a hudobníkov, ktorí majú šancu prihlásiť do súťaže svoje autorské skladby. Víťaza vyhlásia 30.júna vo vysielaní Rádia_FM.



Bratislava 22. mája (OTS) - Fatt Kools odštartoval 25. apríla ďalší ročník hľadania nádejných skladateľov a hudobníkov. Ochranné krídla a odborný dohľad nad celým projektom zastrešujú známe mená z oblasti slovenskej hudobnej tvorby ako napr. Martin Žúži (člen skupiny Hex).

Prečo si aj v tomto roku prijal úlohu ambasádora projektu FK?

Úlohu ambasádora som prijal preto, lebo sa mi páči tento projekt. Zároveň prebieha v rádiu, ktorého som poslucháčom.

Aký vidíš význam projektu?

Význam projektu vidím v poskytnutí príležitosti začínajúcim umelcom a skupinám, presadiť sa v rádiách a nahrať nahrávku v kvalitnom štúdiu.

Čo hovoríš na úspešné naštartovanie kariéry Juraja Lišku, ktorý bol posledným objavom autorskej hudobnej súťaže so svojím projektom Fallgrap? Myslíme tým rotácie v rádiu, účasť na Pohode, kampaň Unicef a iné aktivity.

Hovorím, že na tom vidieť význam a prospešnosť projektu FattKools. Stalo sa presne to, o čo v projekte FattKools ide.

Prečo by sa mladí, nádejní autori mali zapojiť do tejto súťaže?

Mali by sa zapojiť najmä preto, aby zistili, ako sú na tom aspoň v takejto modelovej trhovej konkurencii. Doma ešte nikto neprišiel na to, ako na tom v skutočnosti je. Tiež objektivita rodičov a priateľov nemusí byť často smerodajná.

Čo chystá kapela Hex v najbližšom období?

Hex chystá na tento rok výberový album so špeciálnym bonusom. Priatelia hudobníci z iných kapiel nahrajú naše piesne vo svojich úpravách. Plus jedna - dve nové piesne od Hexu.