Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Kultúra

O voľné rozhlasové frekvencie má záujem desať vysielateľov

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Erika Ďurčová

O väčšinu frekvencií uvoľnených po vysielateľovi Marián Dokupil – Doko Media na vysielanie programovej služby Rádio Muzika sa prihlásil žiadateľ Rádio GO DeeJay.

Bratislava 15. apríla (TASR) - Do jarného výberového konania o 20 voľných rozhlasových frekvencií sa prihlásilo desať žiadateľov. Sú medzi nimi siedmi súčasní vysielatelia a traja žiadatelia o novú licenciu na vysielanie rozhlasovej programovej služby. TASR o tom informovala hovorkyňa Rady pre vysielanie a retransmisiu (RVR) Ivana Furjelová.

"O dve frekvencie, na ktorých vysielala spoločnosť Maxmedia, ktorá vo februári ukončila vysielanie a požiadala radu o odňatie licencie, prejavilo záujem viacero vysielateľov," informuje o tom Furjelová. Novým žiadateľom je podľa nej spoločnosť Mirjam, ktorá chce vysielať programovú službu Mirjam Rádio v maďarskom jazyku na frekvencii 98,7 MHz Nové Zámky. Spoločnosť sa uchádza aj o frekvenciu 90,5 MHz Rožňava, ktorú si nechala skoordinovať.

O väčšinu frekvencií uvoľnených po vysielateľovi Marián Dokupil – Doko Media na vysielanie programovej služby Rádio Muzika sa prihlásil žiadateľ Rádio GO DeeJay. Konateľom spoločnosti je Marián Dokupil, ktorý chce vo vysielaní rovnakej programovej služby pokračovať ako právnická osoba. O tri uvoľnené frekvencie má podľa hovorkyne RVR záujem aj spoločnosť Rádio Wow.

O opakovane zaradenú frekvenciu 93,9 MHz Michalovce radu požiadal uchádzač o novú licenciu na vysielanie Power Development.

O novozaradené frekvencie 102,5 MHz Košice a 102,7 MHz Prešov, ktoré sú prideliteľné spoločne, o frekvenciu 107,2 MHz Trnava a o opakovane zaradenú frekvenciu 99,6 MHz Žarnovica sa neprihlásil žiadny záujemca.

Verejné vypočutie žiadateľov, ktoré predchádza rozhodnutiu rady o pridelení frekvencií, sa bude konať v utorok 21. mája od 10.00 h v sídle RVR v Bratislave.