Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Kultúra

Orchester ľudových nástrojov Slovenského rozhlasu jubiluje

Ilustračná snímka. Foto: TASR Dano Veselský

Zostrih z koncertu odvysiela Rádio Regina v sobotu 2. októbra v dvoch častiach – popoludní od 15:05 a večer od 20:00.

Bratislava 30. septembra (TASR) – Orchester ľudových nástrojov Slovenského rozhlasu jubiluje, 45. výročie vzniku si pripomenul slávnostným koncertom, v ktorom zneli skladby zo všetkých regiónov Slovenska v spracovaní Svetozára Stračinu, Ondreja Dema, Igora Bázlika, Jaroslava Juráška, Štefana Molotu a ďalších. TASR o tom informoval PR manažér Stanislav Čačko.

Teleso založil v roku 1976 Ondrej Demo. V spolupráci s množstvom renomovaných i začínajúcich hudobných skladateľov, upravovateľov, spevákov, inštrumentalistov, hudobných režisérov, zvukárov, dramaturgov zrealizovalo tisíce nahrávok zdobiacich vysielanie Slovenského rozhlasu.

„Orchester ľudových nástrojov Slovenského rozhlasu sa nezmazateľne zapísal do rozhlasovej histórie, potenciál, ktorý má v novom zložení, chceme plnohodnotne využiť," uviedol riaditeľ Sekcie rozhlasových programových služieb RTVS Michal Dzurjanin.

Na výročnom koncerte orchestra pod vedením Petra Uličného a Miroslava Dudíka, ale aj Zuzany Pokornej a Miloša Valenta účinkovalo viacero spevákov a sólistov inštrumentalistov. Zostrih z koncertu odvysiela Rádio Regina v sobotu 2. októbra v dvoch častiach – popoludní od 15.05 h a večer od 20.00 h.