Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Kultúra

Desiatky výtvarníkov predstavia svoje diela v nitrianskej synagóge

Ilustračná fotografia. Foto: TERAZ.sk

Kolekcia vystavených diel pozostáva z výtvarných prác, ktoré ich autori vytvorili počas desiateho ročníka medzinárodného sympózia v Nitre.

Nitra 30. septembra (TASR) - Takmer 40 neprofesionálnych výtvarníkov zo Slovenska, Rakúska, Česka a Ukrajiny predstaví v nitrianskej synagóge svoju tvorbu. Ako uviedli organizátori z Krajského osvetového strediska (KOS) v Nitre, výstava s názvom Pohľady do umenia bude sprístupnená 1. októbra o 15. hodine.

Kolekcia vystavených diel pozostáva z výtvarných prác, ktoré ich autori vytvorili počas desiateho ročníka medzinárodného sympózia v Nitre. "Aktuálny ročník podujatia mal podnázov Reflexie, ktoré chápeme ako doraz či zrkadlenie, ale tiež ako zahĺbenie a kontemplatívne premýšľanie. Podobne môžeme pristupovať k obrazom," uviedol kurátor výstavy Martin Kratochvil.

Ako doplnil, vystavené výtvarne diela charakterizuje pestrosť farieb, tvarov i rukopisov. "Je to mozaika, kde jednotlivé časti spolu tvoria jeden kompaktný celok, podobne ako ho vytvárajú jednotliví účastníci medzinárodného sympózia," dodal Kratochvil.