Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Kultúra

Melekova divadelná Nová Baňa má už 45 rokov

Ilustračná snímka. Foto: TASR – František Iván

V stredu 30. marca sa predstavia študenti 4. ročníka odboru hudobno-dramatického Pink Harmony zo Zvolena s hrou Stretnutie s Lorcom.

Nová Baňa 25. marca (TASR) - Regionálna súťažná prehliadka neprofesionálneho divadla Meleková divadelná Nová Baňa zaknihuje tento rok už svoj 45. ročník. Uskutoční sa od utorka 29. marca do soboty 2. apríla v kine Vatra v Novej Bani a predstavia sa na nej divadelné súbory z okresov Banská Štiavnica, Žarnovica, Žiar nad Hronom, Detva, Krupina a Zvolen.

Ako informuje Laura Mikulová z Pohronského osvetového strediska v Žiari nad Hronom, prehliadka sa začína v utorok 29. marca o 18.00 h situačnou komédiou o manželskom páre s názvom Hra je hra v podaní DOS Braxatoris z Krupiny.

V stredu 30. marca sa predstavia študenti 4. ročníka odboru hudobno-dramatického Pink Harmony zo Zvolena s hrou Stretnutie s Lorcom.

Domácim divadelníkom z DS MÚZa je vyhradený štvrtok 31. marca. Uvedú situačná komédia Polnočné vlámanie o neduhoch súčasnej spoločnosti a obsadení neschopných ľudí do dôležitých funkcií.

V piatok 1. apríla vystúpi DOS Pilindoš z Očovej s komédiou Dvaja muži v šachu o dvoch dôstojníkoch, ktorí sa navzájom zajali a držia sa v šachu.

Prehliadku ukončí v sobotu 2. apríla Ženská vojna – hra v podaní regionálneho Nášho divadla, ktorá vtipne vykresľuje spolužitie mužov a žien nielen v našom storočí.

Melekovu divadelnú Novú Baňu pripravuje Pohronské osvetové stredisko, Podpolianske osvetové stredisko - kultúrne inštitúcie Banskobystrického samosprávneho kraja a mesto Nová Baňa. Podujatie sa uskutoční v súlade s aktuálnymi epidemiologickými opatreniami.