Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Kultúra

Melody Makers a Bratislava Hot Serenaders vystúpia na jednom pódiu

Vystúpenie Hot Serenaders. Foto: TASR - Dušan Hein

V októbri 2019 sa na tanečnom parkete stretlo takmer 1000 nadšencov tanca, swingovej a jazzovej hudby.

Bratislava 2. októbra (TASR) – Bratislavská Stará tržnica bude 7. októbra miestom veľkého tanečného večera, jeho protagonistami budú pražský orchester Ondřej Havelka a Melody Makers a domáci Bratislava Hot Serenaders. TASR informoval PR manažér Matej Šálek.

Tanečné večery sú jedny z najunikátnejších tanečných podujatí nielen u nás na Slovensku, ale aj v celej Európe. Začiatkom októbra sa po dvoch rokoch nútenej covidovej prestávky opäť jeden uskutoční v bratislavskej Starej Tržnici. V októbri 2019 sa na tanečnom parkete stretlo takmer 1000 nadšencov tanca, swingovej a jazzovej hudby. Na ostatnej akcii pred pandémiou si hostia užili vystúpenie Ondřeja Havelku a jeho Melody Makers, ktorý spolu s orchestrom Bratislava Hot Serenaders (B.H.S.) hrali pred plným parketom.

"Novinkou bol úplne nový tanečný parket s celkovou plochou 250 štvorcových metrov, ktorý priviezli špeciálne na túto príležitosť a zmontovali v Starej tržnici. Tanečníci si kvalitnú podlahu užívali celý večer. A nebude to inak ani v tomto roku. Veríme, že si ľudia vstupenky zakúpené na zrušenú akciu v roku 2020 dobre odložili, pretože ostali v platnosti bez zmeny či doplatku," hovorí hlavný organizátor podujatia a zároveň spevák orchestra B.H.S. Miloš Stančík.

Veľký tanečný večer, ktorý je jedinečným koncertným i tanečným zážitkom sezóny, zrkadlí americkú tradíciu 20. – 30. rokov. Vtedy bolo zvykom ku koncu sezóny usporiadať súboj orchestrov, tzv. Big Band Battle. Na tomto súboji sa zúčastnil tak víťazný orchester z predošlého roku, ako aj orchester, ktorý sa o angažmán uchádzal v nadchádzajúcej sezóne. Obe telesá sa striedali pri hraní tanečných kôl po celý večer. Ten nakoniec vyvrcholil súbojom piesní súťažiacich orchestrov. Samozrejme, big band, ktorý zožal najväčší úspech, získal angažmán na ďalší rok.

"Tak to bude aj tento rok v Bratislave, už nám táto výnimočná akcia po dvoch rokoch prestávky chýbala," priblížil Juraj Bartoš, kapelník oboch orchestrov a svetoznámy hráč na trúbku. Pre všetkých tancachtivých si orchester Bratislava Hot Serenaders ako organizátor akcie pripravil opäť v spolupráci s Bratislavskou tanečnou školou B-Swing tanečný workshop predswingových tancov.