Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Kultúra

Mestské divadlo Žilina otvára sezónu inscenáciou hry Prachy!

Ilustračná fotografia. Foto: TERAZ.sk

Podľa PR manažérky divadla Zuzany Palenčíkovej sa vracia na dosky žilinského divadla po dlhšom čase a po preobsadení sa v nej predstaví takmer celý umelecký súbor.

Žilina 8. septembra (TASR) – Mestské divadlo Žilina otvára vo štvrtok večer 31. sezónu inscenáciou hry s názvom Prachy!. Podľa PR manažérky divadla Zuzany Palenčíkovej sa vracia na dosky žilinského divadla po dlhšom čase a po preobsadení sa v nej predstaví takmer celý umelecký súbor.

Doplnila, že v novej sezóne dáva divadlo priestor pôvodnej tvorbe a štyrom projektom, ktoré napísali slovenské autorky. "Sezónu otvárame autorským projektom Coco Chanel v réžii Barbory Nitschovej. Dva ďalšie projekty vzniknú adaptáciou noviel talentovaných slovenských prozaičiek a uvedieme ich v štúdiu. Eduard Kudláč dramatizuje prózu finalistky Anasoft Litera 2022 Nicol Hochholczerovej Táto izba sa nedá zjesť. Petra Fornayová pre divadlo adaptuje novelu Márie Modrovich Rozhovor s členkou kultu," priblížila Palenčíková.

Záver sezóny bude patriť autorskej inscenácii Traja doktori. "Bude montážou autentických zápiskov troch lekárov pôsobiacich v žilinskom regióne na prelome 19. a 20. storočia v réžii Rastislava Balleka, ktorý sa na žilinské dosky vracia po dlhšom čase," dodala PR manažérka Mestského divadla.