Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Kultúra

Mestské divadlo Žilina uvedie po päťmesačnej prestávke hru

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Posledné májové dni budú patriť najnovšej inscenácii divadla.

Žilina 11. mája (TASR) – Mestské divadlo Žilina uvedie po päťmesačnej prestávke gangsterskú komédiu Mohameda Rouabhiho Triky, fet a makači v stredu 19. mája a vo štvrtok 20. mája.

Podľa Zuzany Palenčíkovej zo žilinského mestského divadla následne pripravujú derniéru situačnej komédie Davida Gieselmanna Holuby v réžii Ľubomíra Vajdičku. "Posledné dve predstavenia odohrá v piatok 21. mája a v sobotu 22. mája. Situačnú komédiu Neznášam ťa! v réžii Michala Tomasyho, ktorá je výsledkom autorskej tvorby súboru z prvej vlny pandémie, si diváci môžu pozrieť v stredu 26. mája a vo štvrtok 27. mája," uviedla Palenčíková.

Doplnila, že posledné májové dni budú patriť najnovšej inscenácii divadla. "Pôjde o debut a zároveň najuvádzanejší dramatický text významného nórskeho autora, básnika a dramatika Jona Fosseho Niekto príde, ktorý žilinské divadlo zatiaľ uviedlo len online. Verejná generálka je v piatok 28. mája a slovenskú premiéru divadlo uvedie naživo v sobotu 29. mája," dodala Palenčíková.

"Inscenácia Niekto príde v Štúdiu Mestského divadla Žilina má experimentálny pôdorys. Zámerom je zúčastniť sa na hre myslenia, pochopiť, akým spôsobom môže nové, nepoznané, niečo nachádzajúce sa mimo našej exaktnej skúsenosti, ovplyvňovať nielen našu budúcnosť, ale aj naše vzťahy," podotkol režisér a umelecký šéf divadla Eduard Kudláč.