Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Kultúra

Michal David cestuje do Thajska písať muzikál

Michal David (ilustračná foto) Foto: TASR

Muzikál Mata Hari bude o tanečnici a zároveň o najznámejšej špiónke z obdobia I. svetovej vojny.

Bratislava 18. decembra (TASR) - Český diskokráľ Michal David sa po Vianociach vydá na cestu, aby najbližší mesiac strávil v Thajsku.

Dôvodom je dovolenkovanie aj práca, pretože v exotickej krajine plánuje napísať muzikál o holandskej špiónke Mata Hari. TASR informoval Dodo Mikláš zo spoločnosti Access Production.

Ešte pred Vianocami však strávi jeden deň na Slovensku, aby vo štvrtok 20. decembra odpálil najväčší diskožúr Mejdan roku na bratislavských Pasienkoch, kde si ako hosťku pozval Ivannu Bagovú. Vianoce teda oslávi doma v Prahe, silvestrovať však už bude v Ázii.

„Teším sa do Bratislavy, minulý rok sme si to spolu s Helenkou Vondráčkovou veľmi užili, a rovnako cítim, že to aj teraz bude podobný nával pozitívnej energie, ktorú mi fanúšikovia na mojich koncertoch dávajú. Máme pre nich pripravenú špeciálnu laserovú šou a množstvo ďalších prekvapení,“ povedal pre médiá Michal David o koncerte, ktorý je už teraz takmer vypredaný a v predaji zostalo už len pár desiatok vstupeniek.

„Najlepšie nápady pri tvorení mám počas relaxu. V Thajsku budem mať pokoj. Odchádzam spolu s manželkou, dcérou, vnukom a s niekoľkými priateľmi,“ dodal hitmaker. Muzikál Mata Hari bude o tanečnici a zároveň o najznámejšej špiónke z obdobia I. svetovej vojny. Bude ladený do retrodoby, ktorá bude scénicky poňatá obrazmi Jeana Monneta, Tuluz Lotreka a ďalších francúzskych impresionistov. Návrat z Thajska plánuje až koncom januára, aby mal dostatok času aj na prácu, ale aj na oddych so svojimi najbližšími.

Spevák, skladateľ a hudobník Michal David (1960) je na scéne od začiatku 80. rokov, kedy začal najprv ako hráč na klávesových nástrojoch a potom aj spevák skupiny Kroky. S Krokmi hral do roku 1987, potom si založil vlastnú skupinu Alegro. V roku 1981 vydal prvú LP platňu Nenapovídej, na ktorej boli hity Nenapovídej, Vejdem, Líbezná a Třetí galaxie. V roku 1982 vydal druhú LP Michal David – Kroky Františka Janečka, z nej bol hit Chtěl bych žít, tak jak se má. Prvú hitovú kompiláciu 20 největších hitů vydal v roku 1996. Predaj nosičov s jeho pesničkami už prevýšil sumu tri milióny. V októbri 2011 vydal nový štúdiový album Čas vítězství a 22. októbra mal v pražskom Divadle Broadway premiéru nový, v poradí piaty Davidov muzikál pre tínedžerov s názvom Anjeli za školou.