Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Kultúra

Mireille Mathieu oslávi 60 rokov lásky počas svojho svetového turné

Foto: JVS Group

Mireille Mathieu oslávi „60 rokov lásky“ počas svojho nového svetového turné a nevynechá ani Bratislavu.

Bratislava 26. februára (OTS) - Mireille Mathieu spolu so svojim sprievodným orchestrom vystúpi 15. decembra v Peugeot Aréne Bratislava. Francúzska šansoniérka sa už tradične vracia do Bratislavy, tentokrát v rámci svojho nového turné, ktoré poeticky nazvala „60 years of love“.


Mireille Mathieu, hviezdu svetového šansónu, miluje publikum po celom svete. Svoju hudobnú kariéru naštartovala piesňami legendárnej francúzskej šansoniérky Edith Piaf a zaraďuje ich ako stálu súčasť svojho repertoáru dodnes. Za 60 rokov v hudobnom priemysle pritom vydala nespočetné množstvo originálnych piesní a koncertovala snáď na všetkých svetadieloch. O jej popularite svedčia milióny predaných albumov. Počas svojej neuveriteľnej kariéry naspievala vyše 1 200 piesní v 12 jazykoch a celosvetovo predala cez 200 miliónov hudobných nosičov. Táto fantastická svetovo preslávená speváčka spolupracovala s najväčšími hviezdami ako sú Paul Anka, Charles Aznavour, Tom Jones, Julio Iglesias a mnoho ďalších. Jej piesne ako Mon Credo, Acropolis Adieu alebo Santa Maria de la Mer sa nezmazateľne zapísali do hudobnej histórie.

Do Bratislavy sa speváčka rada vracia, má tu svoje publikum a pravidelne vypredáva koncerty. Mireille Mathieu bude aj tentokrát vystupovať v Peugeot Aréne v Bratislave (NTC aréna). Speváčku bude sprevádzať kapela, ktorá má vyše 10 členov, nechýba samozrejme akordeón, ktorý je pre autentický zvuk šansónu nenahraditeľný. Madame Mathieu si pripravila s kapelou nový koncertný program.

V ňom budú samozrejme zahrnuté aj najväčšie hity, ktoré jej fanúšikovia tak milujú.



Nezabudnuteľný zážitok na francúzsky spôsob si nenechajte ujsť 15. decembra 2024 v NTC aréne Bratislava. Vstupenky v sieti Ticketportal.