Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Kultúra

Miro Žbirka vzdáva novým singlom hold futbalu a hlavne futbalistom

Miro Žbirka Foto: TASR/Pavel Neubauer

Miro Žbirka nahral singel na počesť nadchádzajúceho futbalového sviatku.

Bratislava 1. mája (TASR) - Tento rok je pre Mira Žbirku veľmi dôležitý a významný zároveň. Nielen preto, že na jeseň bude mať tohtoročný jediný veľký koncert v O2 aréne v Prahe nazvaný príznačne Happy Birthday ale aj preto, že dary bude nielen dostávať, ale hlavne dávať.

Jedným z prvých je jeho najnovšia nahrávka svetoznámej skladby You'll Never Walk Alone, ktorá už neodmysliteľne patrí všetkým fanúšikom futbalu na celom svete. Je málo známe, že táto pesnička vznikla už v roku 1945 pre muzikál Carousel. Z viacerých popových verzií mala najväčší úspech tá od skupiny Gerry & the Pacemakers z októbra 1963, potom ju prespievalo mnoho významných mien svetovej hudobnej scény, medzi nimi Elvis Presley či Frank Sinatra. V súčasnosti je hymnou liverpoolského futbalového klubu, ale aj pre mnohé dalšie európske kluby.

Miro Žbirka tento singel nahral na počesť nadchádzajúceho futbalového sviatku. Oficiálna premiéra novej, v Anglicku špeciálne zmixovanej rádio verzie singla prebehne na Slovensku 4. mája v „predvečer“ finále anglickej Premiere League, v ktorom proti sebe nastúpia kluby FC Liverpool so slovenským obrancom Martinom Škrteľom a FC Chelsea s českým brankárom Petrom Čechom. V júni nasleduje futbalové Euro zhodou okolností práve v termíne, keď bude Miro Žbirka koncertovať v USA, 8. júna v Hightstowne, deň nato v New Yorku, 10. júna v Bostone a 12. júna vo Washingtone D.C.

Tým sa však tohtoročná Mekyho nádielka osláv a darov fanúšikom a sebe v žiadnom prípade nekončí, v talóne má ďalšie prekvapenia a novinky. Záznam piesne You'll Never Walk Alone v Mekyho podaní na charitatívnom koncerte Pomôžte deťom si môžu fanúšikovia pozrieť na známej stánke youtube.com. TASR informoval mediálny manažér Rado Mešša.