Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Kultúra

Miroslav Donutil: Humor je potrebný, čím viac, tým lepšie

Zabávač, komik, divadelný a filmový herec Miroslav Donutil Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Miroslav Donutil ako prezident Akadémie humoru odovzdá prestížne ceny laureátom Zlatého gunára a Trafenej husi.

Kremnica 26. augusta (TASR) – Prezidentom medzinárodnej Akadémie humoru na tohtoročnom 32. ročníku Medzinárodného festivalu humoru a satiry Kremnické gagy je známy zabávač, komik, divadelný a filmový herec Miroslav Donutil.

Členmi akadémie sú Zuzana Kronerová (divadelné inscenácie a kabarety), Lucia Lužinská (hudobné produkcie), Zuzana Burianová (pouličné a pohybové produkcie), Marica Mikulová (produkcie pre deti), Bohuslav Pernecký (karikatúry a iné recesistické výtvarné diela), Daniel Hevier (literárne, žurnalistické diela a umelecký prednes), Iveta Radičová (Cena Stana Radiča za objav roka) a Roman Vykysalý (Trafená hus).

Osobnosť Miroslava Donutila k humoru jednoznačne patrí. „Humor v mojom živote zaberá dosť veľké miesto, čo je zrejmé aj z toho, že sa mu venujem v dosť veľkej časti svojho života. Myslím si, že bez humoru by to naše žitie nebolo až také úplné. Mám pocit, že je treba humor - a čím viacej, tým lepšie. Z chuti som sa zasmial včera, keď som prišiel do Kremnice, stretli sme sa so všetkými členmi poroty a pri vínku zaznelo toľko veselých príhod, že som mal veľkú radosť z toho, že som tu. Prezidentovanie je príjemné, zatiaľ to vyzerá, že by sa to dalo zvládnuť,“ uviedol úspešný herec pre TASR.

Okrem funkcie prezidenta sa Miroslav Donutil predstaví v Kremnici dnes popoludní v Šapitó pod hradom so svojím najnovším zábavným programom Cestou necestou, v ktorom si diváci vypočujú nielen nové historky o cestovaní, rybačkách a kamarátoch, ale tiež výber pesničiek z CD Písničky, které mám rád. Na záver festivalu ako prezident Akadémie humoru odovzdá prestížne ceny laureátom Zlatého gunára a Trafenej husi.