Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Kultúra

Misha pripravuje hitový album s názvom Dekáda

Misha Foto: TASR/Pavel Neubauer

Na výberovku v spolupráci so slovenským rapperom a producentom Opakom nahrala aj dve absolútne novinky.

Bratislava 27. apríla (TASR) - Speváčka Misha oslávi v tomto roku desať rokov od vydania svojej debutovej platne.

Toto výročie si pripomenie albumom hitov nazvaným Dekáda, ktorý vychádza v polovici mája. Misha takto bilancuje uplynulých desať rokov pôsobenia na hudobnej scéne.

Speváčka zaradila na Dekádu hity zo štyroch vydaných štúdiových albumov, nechýbajú medzi nimi skladby Náladu mi dvíhaš (album Colors In My Life), Dobrý pocit (album Misha), Spomalíme svet, Čiarky (album 13.000 krát), Budeme alright, Ako dlho sa to dá? (album Ako nikdy predtým), ďalšími v šestnástke vybraných sú piesne Krídla, Afrodiziakum, 13.000 krát, Stále, Barbecue, Druhá či Naozajstné, dobré.

Na výberovku v spolupráci so slovenským rapperom a producentom Opakom nahrala aj dve absolútne novinky – Dávno preč a Dokonalý pár. Na kompiláciu zaradila Misha aj pieseň Anjeli nad mestom, ktorá vznikla pre baletné predstavenie SND.

"Za desať rokov toľko zážitkov, koncertov, stretnutí, prekvapení, štyri štúdiové albumy a polička plná sklenených trofejí… Tento album je poďakovanie vám, lebo bez vás by sa mi nič z toho nepodarilo," odkázala speváčka fanúšikom k vydaniu albumu. Informáciu TASR poskytla marketingová manažérka spoločnosti EMI Slovak Republic Renáta Tomášová.

Speváčka a skladateľka Misha (rodená Michaela Paľová, 1975, Michalovce) mala desať rokov, keď sa začala učiť anglicky. Vzťah k hudbe si získala prekladaním textov piesní. Študovala na jazykovom gymnáziu v Banskej Štiavnici a potom na Vysokej škole pedagogickej v Bratislave. Spievala od roku 1999, v máji 2002 sa zúčastnila na talentovej súťaži Coca Cola Pop Star, ktorú vyhrala.

V roku 2002 vydala debutový album Colors In My Life, z ktorého sú skladby Náladu mi dvíhaš a Druhá. Za rok 2002 získala štyri ceny Aurel Slovenskej hudobnej akadémie, v ankete Slávik 2002 bola objavom roka. V rokoch 2003 a 2004 anketu Slávik v kategórii žien vyhrala.

Od roku 2003 absolvovala množstvo koncertov, v septembri 2004 vydala druhý album Misha, z neho sú skladby Barbecue, Možno sa to dá a Dobrý pocit. V októbri 2007 vydala tretí štúdiový album 13.000 krát, z ktorého je aj známa pieseň Afrodiziakum. Štvrtý album s názvom Ako nikdy predtým vyšiel v novembri 2010. O pár mesiacov zamení koncertný mikrofón za úlohu mamičky, čaká totiž dvojčatá.