Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Kultúra

MK SR vyhlásilo verejné obstarávanie na zabezpečenie digitalizácie

Ministerstvo kultúry Foto: TASR

Záujemcovia môžu svoje ponuky posielať do pondelka 17. júna do 10. hodiny. S víťazom verejného obstarávania uzavrie MK rámcovú dohodu.

Bratislava 15. mája (TASR) - Ministerstvo kultúry (MK) SR dnes vyhlásilo verejné obstarávanie na nákup hardvéru, softvéru a služieb v oblasti informačno–komunikačných technológií pre všetky organizácie v zriaďovateľskej pôsobnosti rezortu kultúry. TASR o tom informoval referát styku s médiami MK.

Predpokladaná cena zákazky je 47 miliónov eur bez DPH. Výsledná cena vzíde z elektronickej aukcie.

Predmetom zákazky financovanej z eurofondov je okrem nákupu výpočtovej techniky, záložných zdrojov či sieťovej infraštruktúry aj dodanie digitalizačných a prezentačných zariadení pre digitalizáciu a prezentáciu textových, 2D, 3D, audio aj video a filmových objektov techniky na prenos a ukladanie dát či vybudovanie a údržba dátových skladov vrátane operačných systémov.

Touto verejnou súťažou chce ministerstvo zabezpečiť národné digitalizačné projekty, keďže o krátky čas vyprší platnosť doterajšej rámcovej dohody so spoločnosťou VT Group, ktorá pokrývala túto oblasť.

Záujemcovia môžu svoje ponuky posielať do pondelka 17. júna do 10. hodiny. S víťazom verejného obstarávania uzavrie MK rámcovú dohodu.

V rámci Operačného programu Informatizácia spoločnosti (OPIS) Prioritnej osi 2, ktorá sa týka digitalizácie kultúrneho dedičstva, sa schválilo deväť národných projektov. Tie vypracovali inštitúcie v zriaďovateľskej pôsobnosti ministerstva. Ich celková hodnota dosahuje 192.200.618 eur. Tieto zdroje sa majú vyčerpať najneskôr v roku 2015.

Ide o Digitálnu knižnicu a digitálny archív, ktorý predložila Slovenská národná knižnica v Martine, Digitálnu galériu (Slovenská národná galéria), Digitálne múzeum (Múzeum Slovenského národného povstania), Digitálny pamiatkový fond (Pamiatkový úrad SR), Digitálna audiovízia (Slovenský filmový ústav), Centrálny dátový archív (Univerzitná knižnica v Bratislave). Štátna vedecká knižnica v Prešove pripravila projekt Dokumentačno-informačné centrum rómskej kultúry a Národné osvetové centrum realizuje projekty - Centrálna aplikačná infraštruktúra a registratúra, ako aj Harmonizácia informačných systémov.