Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Kultúra

Mladí výtvarníci môžu opäť získať podporu v súťaži Maľba

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

O odborné a nestranné hodnotenia sa postará medzinárodná porota, do ktorej zasadnú poprední európski výtvarní umelci, teoretici, kurátori, galeristi a pedagógovia.

Bratislava 5. apríla (TASR) – Organizátori umeleckej súťaže Maľba otvárajú 17. ročník podujatia. Mladí umelci, ktorí sa venujú výtvarnému médiu maľby, môžu svoje aktuálne diela prihlasovať do 15. júna. TASR o tom za organizátorov informoval Tomáš Turčan.

Najlepšou maliarkou minulého roka sa stala Rita Koszorús, ktorá si vybojovala víťazstvo po umiestnení sa v rámci finálovej dvadsiatky počas troch uplynulých ročníkov súťaže.

Zapojiť sa do nej môžu aktívne pôsobiaci maliari do 35 rokov. Registrácia sa uskutočňuje cez online formulár na www.malbaroka.sk, kde sú uvedené aj parametre prihlasovaných diel.

O odborné a nestranné hodnotenia prihlásených diel sa v 17. ročníku súťaže postará medzinárodná porota, do ktorej zasadnú poprední európski výtvarní umelci, teoretici, kurátori, galeristi a pedagógovia.

"Porota bude posudzovať diela v dvoch kolách. V priebehu leta vyberie z prihlášok finálovú dvadsiatku umelcov a koncom októbra rozhodne na základe fyzického posúdenia dodaných diel o troch víťazoch. Tí získajú odmeny vo výške 3500, 6500 a 10.000 eur," avizuje organizátor s tým, že súťaž opäť zavŕši výstava 20 finálových diel v bratislavskej Galérii Nedbalka, ktorá bude prístupná pre verejnosť bezplatne.