Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Kultúra

Muž so zajačími ušami posúva kvôli COVID-19 svoju kinopremiéru

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Oliver Ondráš

Desiaty hraný film režiséra Martina Šulíka mal mať premiéru koncom októbra.

Bratislava 24. septembra (TASR) - Mesiac pred premiérou filmu Muž so zajačími ušami sa jeho tvorcovia a distribútor rozhodli presunúť kinodistribúciu. Dôvodom sú okolnosti pandémie nového koronavírusu. TASR o tom informovala PR manažérka Perla Žinčíková.

Desiaty hraný film režiséra Martina Šulíka mal mať premiéru koncom októbra. Rozhodnutie tvorcov a distribútora filmu presunulo jeho uvedenie v kinách na 11. február 2021. Dôvodom je stúpajúce množstvo pozitívnych prípadov nového koronavírusu, ktoré má za následok aj nižšiu návštevnosť v kinách, neistá prognóza a s tým súvisiace opatrenia. "Mrzí nás, že už druhýkrát sme museli presunúť premiéru filmu, ale viem, že tento film nestarne a je dôležité, aby išiel do kín v optimálnych podmienkach," uviedol Rudolf Biermann, producent filmu, ktorý verí, že v novom roku sa situácia podstatne zlepší.



Ešte predtým však film čaká svetová premiéra na 36. medzinárodnom filmovom festivale vo Varšave (WFF), ktorý sa uskutoční od 8. do 18. októbra. "Film uvedú v rámci medzinárodnej festivalovej súťaže 10. októbra v konkurencii 15 zahraničných filmov," dodala Žinčíková.

Muž so zajačími ušami je lyrickou komédiou o mužovi, ktorý je zrazu obdarený zvláštnou schopnosťou, narastú mu zajačie uši a začína počuť myšlienky iných ľudí. Pochopí, že si o sebe vytvoril falošnú predstavu a jeho rodina, priatelia a známi ho vnímajú úplne inak, ako si myslel. Rozhodne sa to zmeniť. Šulík do filmu obsadil české i slovenské herecké hviezdy. Diváci sa môžu tešiť na Miroslava Krobota, Oldřicha Kaisera, Zuzanu Kronerovú, Zuzanu Mauréry, Alexandru Borbély či Táňu Pauhofovú.