Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Kultúra

Muzikál Bedári v novom spracovaní mieri na strieborné plátno

Novú verziu spracoval britský filmový a televízny režisér Tom Hooper, čo je už samo o sebe dostatočnou zárukou kvality.

Bratislava 19. decembra (TASR) - Už 3. januára budúceho roka sa fanúšikovia filmového plátna a muzikálu môžu tešiť na premiéru novo spracovaného slávneho diela Bedári francúzskeho spisovateľa Viktora Huga. Novú verziu spracoval britský filmový a televízny režisér Tom Hooper, čo je už samo o sebe dostatočnou zárukou kvality.

Tento uznávaný režisér do svojho muzikálového spracovania angažoval aj veľkých svetových hercov a herečky, takže v hlavných úlohách uvidia diváci Hugha Jackmana, Russella Crowe (inšpektor Javert), Anne Hathaway, Amandu Seyfried (dospievajúca Cosette) alebo Sachu Baron Cohena (monsignor Thénardier).

Spomínaní umelci nielen opätovne predvádzajú svoje výnimočné herecké nadanie, ale tento raz aj svoj spevácky um. Všetci totiž naspievali svoje spevácke pasáže úplne sami a predstavujú sa tak v Bedároch mnohým fanúšikom v úplne novom svetle. Tie najkrásnejšie pesničky z celého filmu vychádzajú na soundtracku. V nových interpretáciách si tak poslucháč bude môcť vypočuť legendárne piesne I Dreamed A Dream, Bring Him Home, One Day More alebo On My Own.

Nové interpretácie týchto známych piesní v podaní slávnych umelcov filmového neba ponúkajú neopakovateľný hudobný zážitok, ktorý vyžaduje ďalšie počúvanie a bude určite patriť k tým najväčším hudobným skvostom. Soundtrack vychádza už 3. januára a CD následne o šesť dní neskôr.