Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Kultúra

Muzikál Děti ráje sa z Bratislavy presunie na východ

Tlačová konferencia o slovenskej premiére prvého českého HIT muzikálu Děti ráje sa uskutočnila vo štvrtok 8. septembra 2011 v hoteli Gate One v Bratislave. Predstavenia Deji ráje odohrajú začiatkom októbra 2011 v Incheba Expo Aréna v Bratislave. Na snímke sprava František Pytloun, Petra Doležalová, Tmáš Löbl a Michaela Sejnová. Foto: TASR - Štefan Puškáš

Romantický príbeh lásky s piesňami Michala Davida uvidia návštevníci košickej Steel Arény 26. novembra.

Bratislava 14. septembra (TASR) - Najúspešnejší český muzikál posledných rokov Děti ráje očaril divákov v Bratislave a v novembri poteší aj fanúšikov na východe Slovenska. "Pre veľký záujem sa Sagvan Tofi, Lukáš Vaculík, Dominika Richterová a ďalší skvelí českí a slovenskí umelci rozhodli vystúpiť i v Košiciach," TASR informovala Nora Krchňáková z agentúry Propaganda House. Romantický príbeh lásky s piesňami Michala Davida uvidia návštevníci košickej Steel Arény 26. novembra.

Srdcia bratislavského publika dobyl muzikál, v ktorom hviezdia "kamarádi do deště", pred prázdninami. Teraz sa vekom zrejúci k dokonalosti Sagvan Tofi a Lukáš Vaculík chystajú to isté dosiahnuť na východe Slovenska.

"Reakcia na predstavenie v Bratislave nás naozaj veľmi potešila. Bola tam vynikajúca atmosféra, vibrujúca energia a nás to nakoplo k tomu, aby sme muzikál priniesli aj do vzdialenejších končín Slovenska. Vieme, že ľudia na východe sú ešte temperamentnejší a spontánnejší, sami sme teda zvedaví, ako zareagujú na Děti ráje," uviedol Sagvan Tofi.

Sagvan Tofi, český spevák, herec a manekýn.
Foto: TASR


Muzikál roky vypredáva haly v Českej republike. Hity ako Decibely lásky, Poupata, Nonstop, Největší z nálezů a ztrát či Pár přátel stále dojímajú seniorov aj mladých. Na Slovensko však umelci prinášajú novú verziu predstavenia.

"Je veľkolepejšia, má obrovskú energiu a potenciál pozitívne naladiť. Máme aj nové kulisy, na pódium sme dostali autá aj motorky, herci hrajú a spievajú na korčuliach, čo je naozaj poriadny výkon," doplnil herec a autor libreta Sagvan Tofi.

Děti ráje sa odohrávajú v 80. rokoch minulého storočia i v súčasnosti. Hudbu zložil František Janeček, Michal David, Zdeněk Barták a Vítězslav Hádl. Vstupenky sú dostupné v sieti Ticketportal.