Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Kultúra

Muzikálový festival Jozefa Bednárika sa vracia do Brusna

Ilustračná snímka. Foto: TASR Pavol Zachar

Milovníkov muzikálu, šansónov, kabaretu, filmovej a divadelnej hudby čakajú dva ucelené programy.

Bratislava 4. augusta (TASR) - Muzikálový festival Jozefa Bednárika sa uskutoční 22. a 23. augusta v Kúpeľoch Brusno. Počas jeho 13. ročníka organizátori opäť odovzdajú aj Muzikálové Brusnice. TASR o tom informovala PR manažérka Andrea Čurná.

"Plánujeme, že festival bude dva dni. Platí to, kým sa vyššia moc nerozhodne inak. Lístky sú v predaji na voľné sedenie, pretože v tomto momente ešte nevieme, aké budú platiť pravidlá koncom augusta, ale máme pripravené rôzne alternatívy," uviedol Ján Kubiš, zakladateľ festivalu, ktorý sa mesiac pred konaním presunul z Kúpeľov Sliač do Kúpeľov Brusno. "Od júna nie sú v konkurze a aj z tohto dôvodu sme sa s novými majiteľmi dohodli na návrate festivalu na toto miesto. Som presvedčený, že Jožko by bol na nás hrdý, že sa vrátime na brusniansku Terasu muzikálovej slávy," vysvetlil Kubiš.

Milovníkov muzikálu, šansónov, kabaretu, filmovej a divadelnej hudby čakajú dva ucelené programy. V sobotu 22. augusta to bude Pocta Jozefovi Bednárikovi vo forme výberu pesničiek z jeho najznámejších muzikálov a Muzikálové hity Zdeňka Bartáka. Pôjde o najznámejšie melódie z muzikálov a filmov vrátane ochutnávky muzikálu Zdeňka Bartáka a Petra Markova Casanova, ktorý festival uvedie budúci rok. Nedeľa (23. 8.) bude patriť koncertnými vystúpeniami, predstavia sa mladé talenty i skúsení herci z Divadla Andreja Bagara v Nitre. Sólisti Štátnej opery Banská Bystrica uvedú operetný kokteil zložený z diel Franza Lehára.

Na festivale nebude chýbať tradičné odovzdávanie muzikálových Zlatých Brusníc a Tabule muzikálovej slávy. Jedno z ocenení organizátori venujú in memoriam prvej muzikálovej hviezde Slovenska Gizele Veclovej. Tá svoje najvýznamnejšie obdobie kariéry odštartovala na Novej scéne v roku 1952 a miesto prvej dámy slovenského muzikálu získala najmä vďaka stvárneniu Dolly Leviovej v titule Hello, Dolly, Pani Higginsovej a Pani Pearsovej v My Fair Lady či Goldy vo Fidlikantovi na streche. "Aj tentoraz postupujem podľa odkazu Jožka Bednárika, ktorý zoznam ocenených už dávno napísal na papier," dodal Kubiš.

Záver podujatia bude patriť muzikálu Dracula, jeho 25. výročie si návštevníci festivalu môžu pripomenúť koncertom českých muzikálových hviezd Mariána Vojtka, Michaely Noskovej, Natálie Grossovej a Lukáša Randáka.