Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Kultúra

Candrák v hudobnej novinke It Hurts odhaľuje vlastnú prežitú skúsenosť

Michal Candrák v klipe piesne It Hurts. Foto: Youtube/Michal Candrák

Popsoulová skladba je začiatkom jeho hudobnej kariéry.

Bratislava 19. mája (TASR) - Mladý muzikálový herec Michal Candrák, člen súboru Divadla Nová scéna (DNS), predstavuje svoj autorský hudobný debut It Hurts. Skladbu v produkcii Vladislava Plevčíka (Vincent Punk Gogh Records) sa rozhodol vydať po ôsmich rokoch pôsobenia na divadelnom javisku. TASR o tom informovala PR manažérka DNS Zuzana Šebestová.

Dodala, že Candrák je autorom hudby aj textu, klavírny sprievod napísal Ján Cibula a zvukovú zložku doladil Plevčík, ktorý je sám muzikálový herec, hudobník a spevák.

"To, že Michal má profesionálne skúsenosti so spevom, tancom i herectvom, ukázal aj vo videoklipe, ktorý je plný emócií," poznamenala Šebestová. "Bolesť z rozchodu s milovaným človekom pretavil nielen do hudby a spevu, ale svoje pocity vyjadril aj prostredníctvom tanca," priblížila klip, v ktorom spolu s Candrákom vystupuje tanečnica Martina Hartl, autorom choreografie je Miroslav Figura.

Candrák v hudobnej novinke odhaľuje vlastnú prežitú skúsenosť. "Skladba It Hurts vyšla z mojej duše. V deň, keď som sa rozišiel, som chytil papier a pero a začal písať. Verím, že sa s ňou poslucháč stotožní a možno ho istým spôsobom aj oslobodí. Mňa oslobodila," priznal 23-ročný muzikálový herec.



Popsoulová skladba je začiatkom jeho hudobnej kariéry. Michalovou ambíciou je ďalej pokračovať v autorskej tvorbe. V písaní pesničiek ho inšpirujú jeho najväčšie idoly - Sam Smith, Adele, Lady Gaga, Alicia Keys, či Jessie J. "Nemám však ambíciu porovnávať sa s nimi, chcem si vytvoriť svoj vlastný odtlačok," uzavrel Candrák, ktorý na domovskej scéne hrá titulnú postavu Lukáša v muzikáli Voda (a krv) nad vodou. Účinkuje tiež v muzikáloch Bedári (Feuilly), Turandot (Ping, Peng), Cyrano z predmestia (Felix), Jánošík (zbojník Vavrek), The Bodyguard (mužská viacrola), Šľahačková princezná (Princ Kvetinový, Princ Klepetko) a veľké činoherné príležitosti dostal aj v činoherných predstaveniach Domov a Elektrický anjel.