Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Kultúra

Na Divadelnej Žiline sa predstaví desať súborov mladých divadelníkov

Na archívnej snímke Hlinkovo námestie v Žiline. Foto: TASR - Erika Ďurčová

Trojčlenná porota bude podľa jej predsedníčky Daniely Kubíkovej posudzovať počas dvojdňovej prehliadky celkovú úroveň predstavenia, čo sa týka scénickej, režijnej a hereckej zložky.

Žilina 25. marca (TASR) – Desať divadelných súborov sa predstaví na postupovej súťažnej prehliadke detskej dramatickej tvorivosti a divadla mladých pod názvom Divadelná Žilina 2019, ktorá sa začala v pondelok v Bábkovom divadle Žilina.

Trojčlenná porota bude podľa jej predsedníčky Daniely Kubíkovej posudzovať počas dvojdňovej prehliadky celkovú úroveň predstavenia, čo sa týka scénickej, režijnej a hereckej zložky. "Divadelné predstavenie berieme ako komplex a potom sa budeme snažiť dať vedúcim súborov spätnú väzbu, aby ich to niekde posunulo," povedala Kubíková.

"Vystúpenia súborov detskej dramatickej tvorivosti a divadla mladých sa prelínajú celé dva dni prehliadky. Uvidíme štyri kolektívy detskej dramatickej tvorivosti a šesť kolektívov divadla mladých. Prehliadka je postupová, z regionálneho kola postupujú súbory na krajskú prehliadku Detský divadelný medveď, ktorá sa koná tiež v Žiline," dodala Kubíková.

Organizátorom súťaže je Krajské kultúrne stredisko v Žiline v zriaďovateľskej pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja v spolupráci s Bábkovým divadlom Žilina. Vstup na predstavenia je voľný.