Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Kultúra

Na domovskej scéne BBD sa predstavia bábkari zo Žiliny

Na archívnej snímke herci BDŽ počas skúšky pred premiérou inscenácie Smelý Zajko v Bábkovom divadle Žilina. Foto: TASR Erika Ďurčová

Deti sa môžu tešiť na veselý a zároveň dojemný príbeh o žabiakovi Filemonovi, ktorý jedného dňa vo svojej plyšovej hrudi pocíti výraznú túžbu ísť domov.

Bratislava 20. mája (TASR) - Bratislavské bábkové divadlo (BBD) pokračuje v predstavovaní zaujímavých divadiel bratislavským divákom. Po prestávke spojenej so sťahovaním privíta na svojej dočasnej adrese ako hosťa Bábkové divadlo Žilina, ktoré spolu s BBD patrí k najstarším bábkovým divadlám na Slovensku.

"Hosťujúce Bábkové divadlo Žilina tento víkend uvedie v Bratislave svoju rozprávku Filemon alebo OzlomKŔŔK domov, ktorá vznikla podľa knižnej predlohy súčasnej českej autorky Jany Šrámkovej v réžii Kataríny Aulitisovej," uviedol pre TASR za BBD Stanislav Várady.

Deti sa môžu tešiť na veselý a zároveň dojemný príbeh o žabiakovi Filemonovi, ktorý jedného dňa vo svojej plyšovej hrudi pocíti výraznú túžbu ísť domov. "Vydá sa na cestu za svojím naozajstným domovom. Tá je síce plná smiešnych situácií, ale zďaleka nie je taká ružová a plyšová, ako by si predstavoval," priblížil Várady predstavenie, ktoré sa uskutoční v sobotu (21. 5.) o 14.30 h a v nedeľu (22. 5.) o 10.00 a 14.30 h na Záhradníckej 95. Vhodné je pre divákov od štyroch rokov, trvá 60 minút. Kapacita je obmedzená na 60 miest so sedením na javisku.

Bratislavské bábkové divadlo nájdu diváci v budove Radošinského naivného divadla, kde funguje počas rekonštrukcie svojich priestorov. Momentálne pokračuje v príprave novej inscenácie Vodníček. Premiéru plánuje na začiatok júna.