Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Kultúra

Na Festivale Jána Smreka si cenu prevezme nemecký básnik R. Pietrass

Ilustračná snímka. Foto: TERAZ.sk

Za účasti básnikov a poetiek z Argentíny, Bulharska, Nemecka, Nórska, Rakúska a Slovenska sa v utorok v Bratislave začína Festival Jána Smreka.

Bratislava 20. septembra (TASR) - Za účasti básnikov a poetiek z Argentíny, Bulharska, Nemecka, Nórska, Rakúska a Slovenska sa v utorok v Bratislave začína Festival Jána Smreka. Na jeho otváracom podujatí v Galérii Nedbalka o 17.00 h odovzdajú organizátori festivalu Cenu Jána Smreka 2O21 nemeckému básnikovi Richardovi Pietrassovi. TASR o tom informoval Branislav Slyško, prezident Slovenského centra PEN, ktoré festival organizuje od roku 2018.

Festival potrvá do štvrtka 22. septembra, okrem hlavného mesta sa bude konať aj v Trnave a Senci. "Súčasťou festivalu budú i diskusie autorov so študentmi gymnázií v Trnave a Senci," uviedol pre médiá riaditeľ festivalu, básnik a prekladateľ Milan Richter.

V poradí 14. ročník Festivalu Jána Smreka vyvrcholí vo štvrtok 22. septembra autorským čítaním v Rakúskom kultúrnom fóre v Bratislave, kde o 17.00 h prídu zakončiť podujatie ukážkami zo svojich básní Helmuth A. Niederle, Richard Pietrass, Nadja Popova, Mária Bátorová, Knut Odegard a Ján Zambor. "Zborník s básňami všetkých autorov v slovenčine dostanú diváci zdarma," avizujú organizátori.