Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Kultúra

Na hrade Strečno otvárajú letnú sezónu, dočasne znížili vstupné

Na archívnej snímke zo 17. mája 2020 návštevníci počas prehliadky hradu Strečno dňa. Foto: TASR - Erika Ďurčová

Slávnostné otvorenie letnej sezóny a zároveň deň detí sa budú konať v nedeľu 29. mája.

Strečno 16. mája (TASR) – Považské múzeum otvára v pondelok letnú sezónu na hrade Strečno. Podľa hovorkyne múzea Magdalény Lackovej bol hrad zatvorený od októbra minulého roka, pretože pokračovala ďalšia etapa reštaurovania interiéru severného paláca a sakristie.

Doplnila, že v tomto čase sa ešte rekonštruuje hlavná brána. "Keďže rekonštrukčné práce nie sú ukončené a návštevníci nebudú môcť vidieť expozíciu archeológie, počas tejto doby sme znížili vstupné na bežné prehliadky. Veríme, že prehliadka hradu bude kompletná od polovice júna," vysvetlila správkyňa hradu Strečno Katarína Repáňová.
Na archívnej leteckej snímke z 22. októbra 2018 pohľad na hrad Strečno v okrese Žilina.
Foto: TASR - Michal Svítok

Slávnostné otvorenie letnej sezóny a zároveň deň detí sa budú konať v nedeľu 29. mája. "Malých i veľkých čaká deň plný hier a zábavy. Od 10.00 h do 17.00 h vystúpia sokoliari sv. Bavona, skupina historického šermu Vir Fortis, členovia združenia Cech Terra de Selinan, detský folklórny súbor Lieska – SZUŠ Anima Libera, divadlo Saša Jaša a Saša Bela. Chýbať nebudú historické remeslá či ochutnávka stredovekej kuchyne," dodala Repáňová s tým, že návštevníci budú po hrade chodiť samostatne a vychutnávať si všetky pripravené aktivity.