Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Kultúra

Na koncerte ŠKO Žilina sa predstavia členky dychovej skupiny orchestra

Ilustračná snímka. Foto: TASR – František Iván

Orchester má v obsadení rad výborných sólistov, ktorí pravidelne účinkujú, majú veľkú podporu a priazeň domáceho publika.

Žilina 27. októbra (TASR) – Sólo pre členky ŠKO je názov koncertu, ktorý odohrá Štátny komorný orchester (ŠKO) Žilina vo štvrtok 28. októbra v Dome umenia Fatra v Žiline. Prestavia sa na ňom prvá flautistka ŠKO Klára Kubriczká Přecechtělová a vedúca dychovej skupiny a prvá klarinetistka Bibiána Bieniková. TASR o tom informovala Petra Kovačovská zo ŠKO Žilina.

Pripomenula, že orchester má v obsadení rad výborných sólistov, ktorí pravidelne účinkujú, majú veľkú podporu a priazeň domáceho publika. "V programe zaznie v podaní oboch členiek orchestra Cikkerova Sonatína v úprave profesora Bohumila Urbana. Keďže je koncert venovaný aj výročiu vzniku Československej republiky (ČSR), dramaturgia zaradila po dlhšom čase aj pôvabnú Sukovu sláčikovú serenádu," uviedla Kovačovská.

Druhá polovica programu bude patriť Franzovi Schubertovi. "Vďaka pôsobivej melodickosti a kompozičnej dokonalosti je jedným z obľúbených autorov ŠKO a aj jeho stáleho hosťujúceho dirigenta Martina Leginusa zo Slovenského národného divadla," dodala Kovačovská.