Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Kultúra

Na letisku v Piešťanoch bude ešte viac hudby

Od polovice júna až do konca augusta sa na ňom uskutoční niekoľko veľkých hudobných festivalov a k tomu aj stretnutia milovníkov silných motorov.

Piešťany 18. marca (TASR) – Piešťanské letisko v tomto roku ožije hudbou ešte viac ako inokedy. Od polovice júna až do konca augusta sa na ňom uskutoční niekoľko veľkých hudobných festivalov a k tomu aj stretnutia milovníkov silných motorov. Mesto Piešťany je jedným z vlastníkov letiska a má záujem na jeho čo najširšom využívaní, uviedla hovorkyňa Drahomíra Moretová.

Po Piešťan ohlásilo na rok 2012 presťahovanie jedno z najväčších rockových podujatí TopFest, ktorého predchádzajúcich osem ročníkov bolo na Zelenej vode pri Novom Meste nad Váhom. Zaknihovaný má termín 29. až 30. júna, následne po ňom bude TopFest Plus 13. júla. O pätnásť dní neskôr bude na letisku festival Bee Free a od 10. do 11. augusta Grape Festival. Od 22. do 23. júna bude plocha letiska patriť 8. Carat Tuning Party, vyznávačom vytuningovaných áut, na 28. júna je naplánovaná motoristická akcia Tempus Super Drive.

V známom kúpeľnom meste je však oveľa viac miest na konanie podujatí a mesto spolu s ďalšími usporiadateľmi - Slovenskými liečebnými kúpeľmi, Domom umenia, Mestským kultúrnym strediskom a ďalšími pripravili na nasledujúce mesiace desiatky akcií pre širokú verejnosť. Informovali o tom na spoločnom stretnutí s novinármi. Odštartoval ich celoročný festival Jazz Piešťany, ktorý privíta množstvo renomovaných medzinárodných hviezd. Jeho vrcholom je júnový Festival Doda Šošoku, spomienka na piešťanského jazzmana a známu hudobnú osobnosť.

Na Kúpeľnom ostrove bude 18. až 20. mája už 4. stretnutie ľudových remeselníkov s medzinárodnou účasťou, v Mestskej knižnici od 22. do 25. mája 7. festival rozhlasových rozprávok Zázračný oriešok. V prvú júnovú sobotu už tradične v Piešťanoch slávnostne otvoria Letnú kúpeľnú sezónu, v ten istý deň bude aj 10. ročník medzinárodného výtvarného projektu Mosty a v kempingu česko-slovenský zraz karavanistov. V júni budú aj Piešťanské Zlaté stuhy a v Lodenici Truck Aréna. Od 19. do 21. júla bude v kempingu Lodenica 5. ročník benefície Punkáči deťom. Celoslovenský zraz trabantov bude na tom istom mieste začiatkom augusta a koncom mesiaca 14. hudobný festival Lodenica 2012. Po celé leto sú pripravené promenádne koncerty v centre Piešťan, od júna do septembra Socha piešťanských parkov.

Pre milovníkov vážnej hudby bude 57. Piešťanský festival s medzinárodnými speváckymi kurzami Petra Dvorského a augustové 13. Organové dni.