Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Kultúra

Na Letnom gala zaznejú ukážky z opier, ktoré SND uvedie budúcu sezónu

Ilustračné foto. Foto: TASR – Pavel Neubauer

Letné gala sa uskutoční v sobotu 25. júna pred novou budovou SND. Prvá časť sa začne o 18.00 h.

Bratislava 23. júna (TASR) - Slovenské národné divadlo (SND) pozýva divákov v závere divadelnej sezóny na Letné gala SND. Tradičný open air galakoncert, na ktorom participujú operný, baletný i činoherný súbor, sa uskutoční v sobotu 25. júna. TASR o tom informovala tlačová tajomníčka SND Izabela Pažítková.

"Zaznejú ukážky z opier, ktoré SND uvedie v premiérach na budúcu sezónu - Georgesa Bizeta Carmen, Eugena Suchoňa Svätopluk a Gaetana Donizettiho Maria Stuarda," avizujú organizátori program, v ktorom účinkujú operní sólisti Katarína Flórová, Mariana Sajko, Andrea Vizvári, Denisa Hamarová, Ondrej Šaling, Daniel Čapkovič, Štefan Kocán a Peter Mikuláš.

"Ako baletní sólisti sa predstavia Siina Ailasmaa, Andrej Szabo, Romina Kolodziej a Artemyj Pyzhov, choreografie naštudovali Igor Holováč a Rafael Avnikjan," dodala Pažítková s tým, že do programu je zaradená aj ukážka Dreváčkového tanca z pripravovanej baletnej premiéry La fille mal gardée/Zle strážené dievča v choreografii sira Fredericka Ashtona, ktorý zatancuje Juraj Žilinčár a členky zboru Baletu SND. Spoluúčinkuje zbor Opery SND, ktorý pripravila Zuzana Kadlčíková, a orchester pod taktovkou nového šéfdirigenta Kevina Rhodesa.

Letné gala sa uskutoční pred novou budovou SND. Prvá časť sa začne o 18.00 h. V druhej časti večera o 20.30 h príde na rad koncert kapely z inscenácie Činohry SND Kým prídu Stouni..., na ktorom sa predstavia Robert Roth, Alexander Bárta, Daniel Fischer, Ondrej Kovaľ, Marián Džubák a Jakub Ursiny.

Vstup je voľný. V prípade nepriaznivého počasia sa program presunie do Sály opery a baletu v novej budove SND.