Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Kultúra

Na Novú scénu sa vracia najväčší intrigán IAGO v podaní J. Ledeckého

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Muzikál, ktorý spolu s Ledeckým vytvoril jeden z najslávnejších muzikálových režisérov Američan Robert Johanson, uviedli na Novej scéne naposledy minulý rok v novembri.

Bratislava 28. októbra (TASR) - Do bratislavského Divadla Nová scéna sa po ročnej prestávke vracia Janek Ledecký. Česká hudobná legenda vo svojom autorskom muzikále IAGO stvárni najväčšieho intrigána všetkých čias. "V muzikálovom príbehu, ktorý vychádza zo Shakespearovej klasickej drámy Othello, svojimi intrigami spôsobí doslova katastrofu a obeťami jeho klamstiev sa postupne stanú všetci okolo neho," približuje PR manažérka DNS Zuzana Šebestová. Prvé obnovené predstavenie si diváci pozrú 30. a 31. októbra.

Muzikál IAGO uvádzali dva roky s obrovským úspechom v pražskom divadle Hybernia, na jeho návrat na slovenské divadelné dosky sa Ledecký veľmi teší: "IAGO v mojom prevedení je ten najväčší zloduch ale súčasne aj veľký sympaťák, už Shakespeare to takto napísal a aj v živote je to tak, že za milou tvárou sa skrýva zlo. Verím, že diváci budú nášho IAGA milovať."

Muzikál, ktorý spolu s Ledeckým vytvoril jeden z najslávnejších muzikálových režisérov Američan Robert Johanson, uviedli na Novej scéne naposledy minulý rok v novembri. Bohužiaľ, v obnovenom predstavení si už nezahrá nebohý Štefan Kožka, ktorý v muzikále stvárňoval postavu Senátora Bradyho. "Otca hlavnej ženskej postavy Desdemony preto namiesto neho stvárni herec Pavol Topoľský," avizuje divadlo. V hlavných úlohách sa opäť predstavia Lukáš Pišta ako žiarlivý Othello a v postave Desdemony v alternácii Mirka Gális Partlová a Dominika Richterová.