Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 22. máj 2024Meniny má Júlia a Juliána
< sekcia Kultúra

Na Pohode 2022 vystúpi legenda hip-hopu Grandmaster Flash

Na archívnej snímke z 12. marca 2007 Grandmaster Flash vystupuje na slávnostnom galavečere pri príležitosti 22. ročníka uvádzania nových členov do Rokenrolovej siene slávy v hoteli Waldorf-Astoria v New Yorku. Foto: TASR/AP

Grandmaster Flash zavíta do Trenčína s interaktívnou hudobno-vizuálnou šou s názvom Hip Hop People, Places and Things.

Bratislava 18. marca (TASR) - Na Pohode 2022 vystúpi hip-hopová legenda Grandmaster Flash. Americký DJ a jeden zo zakladateľov hip-hopu a DJ-ingu Joseph Saddler uzavrie svojou šou otvárací deň festivalu, ktorý sa uskutoční 7. až 9. júla na trenčianskom letisku.

"My sa tešíme, že Grandmaster Flash zahrá svoj set po Glebovi počas otváracej, štvrtkovej noci v najväčšom festivalovom stane. Sme si istý, že pôjde o mimoriadne silnú noc," uviedol riaditeľ Pohody Michal Kaščák.

Festival pripomína, že členovia kapely Grandmaster Flash and the Furious Five sú tiež autormi pojmov, ako hip-hop a MC. Zoskupenie preslávili najmä živé vystúpenia, ale aj hity ako The Message, ktorá predznamenala spoločensky angažovanú hip-hopovú tvorbu, či pieseň The Adventures of Grandmaster Flash on the Wheels of Steel. V roku 2007 sa stalo prvým hip-hopovým menom v Rock and Rollovej sieni slávy. "Samotný Grandmaster Flash je tiež prvým DJ-om v tomto zozname najvýraznejších postáv svetovej scény," dodáva PR manažér festivalu Anton Repka.

Grandmaster Flash zavíta do Trenčína s interaktívnou hudobno-vizuálnou šou s názvom Hip Hop People, Places and Things. "Počas setu predstaví významné udalosti, zásadných ľudí, vybavenie, nahrávky i priekopnícke techniky," približuje Repka vystúpenie umelca, ktorý "dokázal, že gramofóny a mixážne pulty môžu byť hudobnými nástrojmi". Návštevníkom tohtoročnej Pohody prinesie "párty a dejiny hip-hopu v jednom".

Viac informácií o účinkujúcich na 24. ročníku Pohody nájdu záujemcovia na webstránke festivalu.